FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: mjestimice mokri i skliski kolnici

ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Mjestimice mokrih i skliskihkolnika ima u Gorskom kotaru, Lici, širem području grada Zagreba iSlavoniji, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub (HAK).
ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Mjestimice mokrih i skliskih kolnika ima u Gorskom kotaru, Lici, širem području grada Zagreba i Slavoniji, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub (HAK).

Na širem području Oštrovice na autocesti A6, Rijeka-Zagreb, puše jak vjetar dok magla smanjuje vidljivost na području Ravne Gore i Delnica te na dionici autoceste A1, Zagreb-Split, između Otočca i tunela Sv. Rok.

Zbog niskih temperatura te moguće poledice na spomenutim dijelovima HAK savjetuje oprezniju vožnju, posebice na vijaduktima, mostovima i usjecima. Upozorava i na moguće odrone zemlje i kamenja kroz usjeke na Jadranskoj i Ličkoj magistrali, te na gorskim cestama.

Zbog sanacije odrona i dalje se otežano prometuje državnom cestom D522 Udbina-Lovinac (spojnom cestom između D1 i autoceste A1 Zagreb-Split). Na dionici autoceste A1, Zagreb-Split, između Vrpolja i Dugopolja na 365. kilometru zbog radova zatvoren je vozni trak, a prometuje se preticajnim.

Zbog sanacije klizišta Grohovo, do daljnjega je zatvorena Petrolejska cesta, pa se između Orehovice i graničnog prijelaza Rupa vozi Riječkom obilaznicom.

Na dionici autoceste A7 Rupa-Žuta Lokva, od čvora Jurdani do čvora Matulji zbog oštećenja kolnika (u duljini od 800 metara) vozi se pretjecajnim trakom. Do 17. prosinca svakodnevno u vremenu od 8 do 16 sati povremeno će se zatvarati Jadranska magistrala u Šibeniku, zbog miniranja na predjelu Vidici (tzv. tri trake). Promet se propušta svakog punog sata po 30 minuta.

Do završetka izgradnje privremenog priključka do gradilišta buduće A2 Zagreb-Macelj, na dionicama D1 Donji Macelj-Đurmanec (do 15. studenog 2005.), te Đurmanec-Lepajci (do 30. lipnja 2005.), promet je reguliran privremenom signalizacijom, te su mogući kraći zastoji.

Pojačan je izlaz teretnih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo, Bregana i Macelj a na Županji ulaz, dok na ostalim prijelazima nema čekanja na prijelaz granice za sva vozila.

Cestom D2 od prijelaza Dubrava Križovljanska do Varaždina nedjeljom je od 6 do 22 sata zabranjen promet teretnim vozilima ukupne mase iznad 7,5 t (iznimno je dopušten onima s dozvolom i vozilima opskrbe).

Trajekti plove redovito.

Sutra se na većini cesta očekuje promet umjerene gustoće. U nizinama Like i Hrvatskog Zagorja, te u Posavini i Slavoniji moguća je magla. Zbog niskih jutarnjih temperatura moguća je pojava poledice, posebno na mostovima, vijaduktima i cestama kroz gorja, kao i na područjima s maglom. Na graničnim prijelazima i u trajektnom prometu ne očekuju se teškoće. Kraća čekanja na prijelaz granice moguća su na prijelazima Macelj, Bregana, Bajakovo i Županja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙