FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GONG poziva nadležne institucije da budu suzdržanije

ZAGREB, 18. prosinca 2004. (Hina) - Udruga GONG pozvala je danasnadležne državne institucije, poput Državnog izbornog povjerenstva iostalih tijela nadležnih za provedbu izbora, da prilikom javnih istupabudu suzdržaniji, kako njihove izjave ili komentari ne bi biliprotumačeni kao omalovažavanje službenih predsjedničkih kandidata, atime i samih izbora.
ZAGREB, 18. prosinca 2004. (Hina) - Udruga GONG pozvala je danas nadležne državne institucije, poput Državnog izbornog povjerenstva i ostalih tijela nadležnih za provedbu izbora, da prilikom javnih istupa budu suzdržaniji, kako njihove izjave ili komentari ne bi bili protumačeni kao omalovažavanje službenih predsjedničkih kandidata, a time i samih izbora.

"Također, apeliramo na medije da svim predsjedničkim kandidatima pruže jednak tretman i mogućnost za predstavljanje sebe i svog programa", priopćio je GONG.

S obzirom da je službeno započela promidžba kandidata u izborima za predsjednika Republike, GONG upućuje javni apel u vezi s tretmanom predsjedničkih kandidata.

"Svim predsjedničkim kandidatima koji su prikupili zakonom određeni broj potpisa za kandidaturu, pripada pravo na isti tretman", ističe se u priopćenju. "Zakone kakve, nažalost, imamo, donio je Hrvatski sabor i njihove loše odredbe ne bi se smjele slamati na leđima kandidata", dodaje se.

Budući da razdoblje između izbora ostavlja dovoljno vremena za detaljnu reviziju odredbi izbornog zakonodavstva i opširnu javnu raspravu, što GONG od Sabora traži već godinama, i ovom prilikom apeliramo na zakonodavca da u budućnosti kvalitetnije i detaljnije poradi na izmjenama izbornog zakonodavstva, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙