FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 6. prosinca 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 4,30sati
ZAGREB, 6. prosinca 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti do 4,30 sati

BEČ - Hrvatski premijer Ivo Sanader istaknuo je sinoć da će se cijeli slučaj oko obavještajnih službi istražiti i do kraja razjasniti te kako će nakon izvješća o nadzoru Protuobavještajne agencije (POA) biti donesena konačna odluka. "Izvješće još uvijek nije gotovo, a istražit ćemo i sve druge slučajeve", izjavio je premijer Sanader u Beču gdje boravi na konferenciji "Hrvatska-Austrija-Europa". Na zamolbu da komentira kritike bivšeg premijera na račun sadašnje izvršne vlasti, Sanader je rekao da je njegov predhodnik Ivica Račan "pokazao što može kad je bio u politici" i dodao da je između njega i predsjednika Mesića bila pat pozicija punih 15 mjeseci.

ZAGREB - U emisiji HTV-a Nedjeljom u 2 bivši savjetnik predsjednika Stjepana Mesića Željko Bagić ustvrdio je kako postoje kaznene prijave protiv premijera Ive Sanadera, no to su Državno odvjetništvo, glasnogovornik MUP-a i glasnogovornik Vlade opovrgnuli. Za HTV su potvrdili da ne postoji nijedna kaznena prijava protiv premijera Sanadera. Glasnogovornik Vlade Ratko Maček izjavio je da su Bagićeve izjave insinuacije i zlobna podmetanja. "S obzirom na činjenicu odakle dolaze nije niti čudno", rekao je Maček, dodavši da će se na to reagirati kao što je uobičajeno u zemljama razvijene demokracije.

ZAGREB - Predsjedničku kandidaturu Stjepana Mesića za još jedan mandat podržali su jučer svojim potpisima na zagrebačkom Trgu bana Jelačića i predsjednici SDP-a Ivica Račan i HNS-a Vesna Pusić, a u Slavonskom Brodu zamjenica predsjednika HSS-a Ljubica Lalić. Račan je, komentirajući činjenicu da je relativno veliki broj onih koji će, ako skupe dovoljan broj potpisa, istaknuti predsjedničku kandidaturu, rekao da "pravih kandidata ima vrlo malo", a što se njega tiče, samo jedan, Stjepan Mesić. Predsjednica HNS-a Vesna Pusić rekla je kako će na izborima biti jedan glavni kandidat i jedan pomoćni, a da su ostali dio političkog folklora.

ZAGREB - Kampanja nevladine udruge GONG za predsjedničke izbore 2005. usmjerena je na informiranje birača o izbornom procesu, promatranje izbora i paralelno prikupljanje i obradu rezultata izbora radi dodatne provjere službenih rezultata, te na izvještavanje domaće i međunarodne javnosti o izbornom procesu, rekli su jučer predstavnici te udruge. Izbore će promatrati 850 educiranih nestranačkih promatrača i 63 pokretna tima, izvijestila je na konferenciji za novinare u Zagrebu predsjednica GONG-a Suzana Jašić.

ZAGREB - Desetak organizacija civilnog društva jučer je u zajedničkoj izjavi poručilo da slučaj novinarke Helene Puljiz "nije i ne smije biti zaključen" bez odgovarajućih sankcija i revizije svih relevantnih zakonskih akata i propisa, a posebice Pravilnika Protuobavještajne agencije POA-e. U priopćenju ističu da se u vezi s time najprije moraju odgovarajuće sankcionirati agenti koji su vodili operativnu obradu novinarke, ali i ravnatelj POA-e. "Slučaj Helene Puljiz mora poslužiti kao polazište za temeljitu analizu i reviziju zakonskih akata i propisa i institucionalnog ustroja sigurnosnih službi iz perspektive zaštite ljudskih prava građana", napominju civilne udruge.

SPLIT - Policija je privela 49 navijača prije, tijekom i nakon jučerašnje nogometne utakmice Hajduk - Dinamo na splitskom Poljudu, doznaje se Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Ozlijeđeno je devetero navijača koji su zatražili liječničku pomoć, njih sedmero lakše, uglavnom od bengalki, a dva navijača su teže ozlijeđena jer su zadobili prijelom ekstremiteta skakanjem sa bina. Najveći broj privedenih navijača obaju klubova su remetili javni red i mir, uglavnom u vidno alkoholiziranom stanju, omalovažali službene osobe, a mnogi nisu imali osobne iskaznice.

Nedaleko od stadiona Poljud navijači su na autu zagrebačkih registracija razbili sva stakla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙