FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 5. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 5. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

HVAR - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas je započeo dvodnevni posjet srednjodalmatinskim otocima Hvaru i Visu. Prijepodne je boravio u gradu Hvaru gdje je s građanima razgovarao na kavi u hvarskoj kavani Pjaca. Predsjednika je na kavi s građanima pozdravio gradonačelnik Hvara Zoran Domančić i najstariji hvarski gradski vijećnik, 76-godišnji Jure Zaninović. Stariji Hvarani su predsjedniku rekli kako Hrvatska mora postati prije svega ekonomski jaka da bi to bila i politički, ali da proizvodnje, koja je uz poljoprivredu temelj razvitka, gotovo da i nema. Predsjednik Mesić se složio s Hvaranima u ocjeni da bolja budućnost Hrvatske prvenstveno ovisi o pokretanju proizvodnje i izvoza. To će, rekao je, u idućem razdoblju biti zajednička zadaća Sabora, Vlade i predsjednika države. Nakon grada Hvara predsjednik Mesić poslijepodne boravi u Starigradu, a sutra će posjetiti Komižu na otoku Visu.

ZAGREB - Kampanja nevladine udruge GONG za predsjedničke izbore 2005. usmjerena je na informiranje birača o izbornom procesu, promatranje izbora i paralelno prikupljanje i obradu rezultata izbora radi dodatne provjere službenih rezultata, te na izvještavanje domaće i međunarodne javnosti o izbornom procesu, rekli su danas predstavnici te udruge. Izbore će promatrati 850 educiranih nestranačkih promatrača i 63 pokretna tima, izvijestila je na konferenciji za novinare u Zagrebu predsjednica GONG-a Suzana Jašić. Podsjetila je da rok za provjeru biračkih popisa istječe 18. prosinca ove godine te se građani mogu obratiti uredima za opću upravu u mjestu svog prebivališta ukoliko žele glasovati izvan svog mjesta ili u inozemstvu.

ZAGREB - Predsjedničku kandidaturu Stjepana Mesića za još jedan mandat podržali su danas svojim potpisima na zagrebačkom Trgu bana Jelačića i predsjednici SDP-a Ivica Račan i HNS-a Vesna Pusić, a u Slavonskom Brodu zamjenica predsjednika HSS-a Ljubica Lalić. Račan je, komentirajući činjenicu da je relativno veliki broj onih koji će, ako skupe dovoljan broj potpisa, istaknuti predsjedničku kandidaturu, rekao da "pravih kandidata ima vrlo malo", a što se njega tiče, samo jedan, Stjepan Mesić. Predsjednica HNS-a Vesna Pusić rekla je kako će na predstojećim predsjedničkim izborima biti jedan glavni kandidat i jedan pomoćni, a da su ostali dio političkog folklora.

ZAGREB - Za djecu hrvatskih branitelja i djecu iz zagrebačkog Doma za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici danas je, kao dar, prikazan animirani film "The Polar Express" u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Ta posebna projekcija božićni je dar distributera "Intercom Isse" i kina "Broadway Tkalča" za više od 450-ero djece, a karte su dobile udruge hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor rekla je prije projekcije da je Ministarstvo pripremilo i prigodne darove uoči blagdana Svetog Nikole te božićnih blagdana.

ZAGREB - Izborni stožer Jadranke Kosor priopćio je danas da u predsjedničkoj kampanji HDZ-ove kandidatkinje uopće neće nastupiti grupa Colonia i da je stoga netočna tvrdnja da će nastupanje te grupe biti honorirano sa 100 tisuća eura. Izborni stožer najodlučnije odbacuje tvrdnje izrečene na naslovnoj stranici i u tekstu priloga Magazin današnjeg Večernjeg lista o tobožnjem honoraru od 100.000 eura za grupu Colonia, kaže se u priopćenju. "Suprotno od tvrdnji u tekstu kampanji gospođe Kosor nastupat će prijatelji koji nastupaju besplatno ili za simbolične novčane iznose", stoji u priopćenju.

ZAGREB - U povodu 86. obljetnice prosinačkih žrtava, stradalih tijekom prosvjeda u Zagrebu protiv ujedinjenja sa Srbijom kad je u njih pucala garda lojalna srpskoj dinastiji Karađorđević, danas je održana sveta misa i položeno cvijeće kod spomen ploče na Trgu bana Jelačića. Misu u Crkvi sv. Franje na Kaptolu predvodio je fra Bonaventura Duda, a nakon toga su predstavnici društva Hrvatski domobran položili vijence i zapalili svijeće kod spomen ploče, postavljene u organizaciji Društva prošle godine, na zgradi na Trgu Bana Jelačića broj 11.

ČAKOVEC - Na današnjoj ponovljenoj izbornoj skupštini županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Međimurske županije, zatvorenoj za novinare, za predsjednika je izabran Marjan Novak. Od 75 skupštinara Novaku, koji je od raspuštanja međimurskog HSS-a od svibnja obnašao dužnost povjerenika stranke, povjerenje mu je dao 41 izaslanik, rekao je Hini nakon sjednice novoizabrani predsjednik međimurskog HSS-a. Novak je rekao da će naglasci njegova rada biti na konsolidaciji stranke, jačanju kadrovske infrastrukture i saniranju šteta nastalih u "konfuznom razdoblju" u županijskoj organizaciji stranke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙