FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Pregled pisanja beogradskih medija

SCG-Dnevni pregled-vanjskaDP: Pregled pisanja beogradskih medijaBEOGRADBEOGRAD18. prosinca,(Hina) - Većina beogradskih medija,elektronički u petak, a tisak u subotu, prenijeli su vijest izBruxellesa o određivanju datuma Hrvatskoj za započinjanje pristupnihpregovora s Europskom unijom.
BEOGRADBEOGRAD18. prosinca,(Hina) - Većina beogradskih medija, elektronički u petak, a tisak u subotu, prenijeli su vijest iz Bruxellesa o određivanju datuma Hrvatskoj za započinjanje pristupnih pregovora s Europskom unijom.

Od ostalih tema vezanih za Hrvatsku beogradski "Danas" je u subotu objavio da, na temelju odluke vlade Hrvatske od 9. prosinca, "građani SRJ u Hrvatsku u 2005. godini mogu putovati bez viza".

"Danas" u svom dodatku vikendom donosi i tekst posvećen predstojećim predsjedničkim izborima u Hravatskoj, u kome se, među ostalim, kaže kako "neki promatrači upozoravaju kako ne bi bilo mudro da se Mesićev tabor previše oslanja na pozitivne nalaze istraživanja javnog mišljenja".

Oni se prisjećaju da je "Mesić bio potpuni autsajder na izborima 2000. godine, kada su ankete predviđale da će pobijediti ili Mate Granić iz HDZ-a ili Dražen Budiša, koji je imao podršku stranaka lijevog centra koje su iste godine pobijedile na parlamentarnim izborima".

U tom se tekstu navodi i da je za dužnosnik blizak izbornom stožeru aktualnog hrvatskog predsjednika rekao i da "niski udarci zbog Den Haaga neće ugroziti Mesića".

"Večernje novosti" u subotu pišu kako je "Hrvatska tužena zbog rasne diskriminacije prema Romima".

"U Međimurju male Cigančiće odvajaju u specijalne školske razrede s reduciranim obrazovnim programom, zato što su neuredni i negativno utječu na druge, pa je podnijeta tužba Sudu u Strasbourgu", pišu "Večernje novosti".

Beogradski "Blic" piše kako je "beogradski haker preuzeo odgovornost za upad na internet prezentaciju HDZ-a".

Pod naslovom "ne mrzimo Hrvate, već administratore", "Blic" objavljuje razgovor sa tim beogradskim hakerom.

"Napad na sajt HDZ-a izvršen je iz jednog beogradskog Intenet kafea. To se uvijek tako radi. Kroz Internet kafe dnevno prođe na stotine ljudi i nemoguće je utvrditi identitet hakera", kaže za "Blic" taj haker dodajući da "ponekada pripreme naprave kod kuće, a posljedni udarac zadaju iz kafea".

On je, piše "Blic", "odbacio navode hrvatskih medija da je on postavio sliku Milana Gurovića i Draže Mihailovića na stranicu skijašice Janice Kostelić".

"To je napravio netko drugi. Taj upad je bio destruktivan akt, s uvredljivim porukama, koje moji drugovi i ja ne prakticiramo", rekao je.

"Moj motiv nije bio politički, niti nacionalistički, niti smo željeli vrijeđati hrvatsku državu. Ja ne mrzim Hrvate, imam među njima dosta prijatelja. Skinuli smo podatke s vijesti sajta i ubacili naš tekst. Ubacili smo i pjesmu "Otadžbina" čisto da ostavimo neki trag. Da bude nešto naše. A motiv je bio da im pokažemo koliko im je web administracija loša", rekao je za "Blic" 21-godišnji haker.

On je rekao i da "treba raditi razliku između destruktivaca i hakera, koji nisu kriminalci već mnogo doprinose kompjuterskoj zajednici". "Oni koji ruše stranice samo da bi se hvalili nisu hakeri. Mi se ne bojimo, jer nismo napravili nikakvo zlo", dodao je.

U tekstu se navode i njegove riječi da je "i u Srbiji kažnjiv kompjuterski kriminal, ali zbog sveukupnog stanja u zemlji na to nitko ne obraća pozornost. Tko će ovdje gledati da li je neki klinac srušio neku hrvatsku stranicu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙