FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Beogradski tisak kratko o Čermaku i Markaču

BEOGRAD,4. prosinca 2004.(Hina) - Većina beogradskih tiskanih medija usubotu prenosi agencijsku vijest da su se "hrvatski generali IvanČermak i Mladen Markač, poslije devet mjeseci provedenih u pritvoruHaškog tribunala", vratili u Zagreb, te da će "na privremenoj slobodisačekati početak suđenja".
BEOGRAD,4. prosinca 2004.(Hina) - Većina beogradskih tiskanih medija u subotu prenosi agencijsku vijest da su se "hrvatski generali Ivan Čermak i Mladen Markač, poslije devet mjeseci provedenih u pritvoru Haškog tribunala", vratili u Zagreb, te da će "na privremenoj slobodi sačekati početak suđenja".

Beogradske "Večernje novosti", u informaciji svog dopisnika iz Zagreba o tome, navode i da su "dva hrvatska generala optužena za ratne zločine počinjene u akciji 'Oluja'", te dodaju i da se "po pravilima Tribunala optuženici koji su na privremenom otpustu nalaze u nekoj vrsti kućnog pritvora. Ne smiju se pojavljivati u javnosti i davati izjave".

U istom se tekstu kaže i da će " suđenje dvojici optuženih za najteži ratni zločin početi kada Ante Gotovina bude dostupan sudu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙