FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Rast proizvodnje u Županiji 6,7 posto

SPLIT, 15. prosinca 2004. (Hina) - Negativni trendovi u gospodarstvuSplitsko-dalmatinske županije u ovoj su godini zaustavljeni, o čemunajbolje govori podatak da je industrijska proizvodnja u devet mjeseciveća za 6,7 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, dokukupno u Hrvatskoj rast industrijske proizvodnje za to razdobljeiznosi 3,5 posto.
SPLIT, 15. prosinca 2004. (Hina) - Negativni trendovi u gospodarstvu Splitsko-dalmatinske županije u ovoj su godini zaustavljeni, o čemu najbolje govori podatak da je industrijska proizvodnja u devet mjeseci veća za 6,7 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, dok ukupno u Hrvatskoj rast industrijske proizvodnje za to razdoblje iznosi 3,5 posto.

Istaknula je to na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica splitsko-dalmatinske Županijske gospodarske komore Jadranka Radovanić ističući i da je u devet mjeseci ove godine pokrivenost uvoza izvozom za tu županiju 73 posto, dok je na razini države ispod 50 posto.

Posebno dobre rezultate Splitsko-dalmatinska županija ove je godine imala u turizmu, u kojemu je za devet mjeseci turistički promet povećan za 14 posto. U idućoj godini promet u turizmu u toj županiji može se povećati maksimalno za još dva posto jer jednostavno nema mogućnosti većeg raste zbog nedostataka smještajnih kapaciteta.

Radovanić je govorila i o planovima za 2005. godinu za kada splitsko-dalmatinska Županijska komora, na razini Hrvatske, organizira međunarodne sajmove u Švedskoj, Srbiji, Italiji i Velikoj Britaniji, a gospodarska izaslanstva te županije iduće će godine posjetiti i Kinu - pokrajinu Hebej - gdje će se potpisati Sporazum o suradnji.

Istaknula je također da se nastavljaju aktivnosti Udruge Jadransko-jonskih gospodarskih komora, kojoj je splitsko-dalmatinska Županijska komora bila idejni začetnik i osnivač. Udruga povezuje regionalne gospodarske komore Jadransko-jonske inicijative, olakšava i ubrzava njihovu suradnju te pruža mogućnost za dobivanje sredstava Europske unije, tako da je ove godine splitska komora, skupa s talijanskom i albanskom, dobila sredstva Unije za projekt ženskog poduzetništva.

(Hina) xmerc yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙