FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: 50 godina Trgovačkog suda

KARLOVAC, 9. prosinca 2004. (Hina) - Zbog zahtjevna posla prilagodberada trgovačkih sudova propisima EU-a na 12 sudova u Hrvatskojpovećat će se broj vježbenika i službenika koji će obavljati znatnosloženije poslove nego do sada, rekao je danas u Karlovcu na proslavi50. obljetnice Trgovačkog suda predsjednik Visokoga trgovačkog sudaBorislav Blažević.
KARLOVAC, 9. prosinca 2004. (Hina) - Zbog zahtjevna posla prilagodbe rada trgovačkih sudova propisima EU-a na 12 sudova u Hrvatskoj povećat će se broj vježbenika i službenika koji će obavljati znatno složenije poslove nego do sada, rekao je danas u Karlovcu na proslavi 50. obljetnice Trgovačkog suda predsjednik Visokoga trgovačkog suda Borislav Blažević.

Objasnio je da će suci rješavati najsloženije predmete, a znatan dio njihovih dosadašnjih poslova obavljat će sudski savjetnici i vježbenici.

Od bitnih postavka reforme pravosuđa Borislav Blažević je osim "internetizacije" najavio i "intranetizaciju" koja će omogućiti sucima trgovačkih sudova uvid u svaki parnični ili stečajni predmet svih trgovačkih sudova. Tako će se izbjeći različito presuđivanje u predmetima istog ili sličnog činjeničnog stanja te ubrzati rad sudova, istaknuo je Blažević.

Najavio je osnivanje Trgovačkog suda u Pazinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙