FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki deficit u platnoj bilanci dosegnuo rekordnu razinu

WASHINGTON, 17. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države ostvarilesu u trećem tromjesečju 2004. rekordni deficit u bilanci plaćanja, štoje dodatno pojačalo bojazni od novog jakog pada vrijednosti dolara.
WASHINGTON, 17. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države ostvarile su u trećem tromjesečju 2004. rekordni deficit u bilanci plaćanja, što je dodatno pojačalo bojazni od novog jakog pada vrijednosti dolara.

Deficit u platnoj bilanci proširio se na 164,7 milijardi dolara u odnosu na 164,4 milijarde dolara u drugom tromjesečju, objavilo je američko ministarstvo trgovine. Tako visok deficit dosad nije zabilježen, ali je ipak manji od prognoziranih 171 milijardu dolara, koliko su predviđali ekonomisti na Wall Streetu.

Analitičari strahuju od srednjoročnih trendova. "Mislim da sve to jako zabrinjava", izjavio je glavni ekonomist Wells Fargo Banks Sung Won Sohn, predviđajući da će se izgledi pogoršati a ne poboljšati. "Držim da se takav trend neće tako skoro promijeniti usprkos oštroj deprecijaciji dolara", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙