FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 17. prosinca 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijihdogađaja do 12,30 sati:
ZAGREB, 17. prosinca 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 12,30 sati:

ZAGREB - U susretu sedmog kola A skupine Eurolige košarkaši Cibone VIP pobijedili su u Zagrebu poljski Prokom Trefl 88:57 (21:16, 25:10, 24:23, 18:8) i tako upisali četvrtu pobjedu u ovom natjecanju. Premda su u taboru hrvatskog prvaka uoči utakmice bili iznimno oprezni, "Vukovi" su bez većih problema porazili Prokom. Cibona je dominirala u svim segmentima igre i doslovno "razbila" suparnika. U redovima zagrebačke momčadi čak šestorica igrača su upisala dvoznamenkasti broj koševa - Štimac (13), Žižić (12), Longin (11), Krstić (11), Popović (10) i Bader (10). Najefikasniji u redovima Prokoma bio je Darius Maskoliunas sa 16 koševa.

NEW YORK - Aktualni prvaci Detroit Pistonsi upisali su drugu uzastopnu pobjedu, svladavši na domaćem terenu Cleveland Cavalierse 81-69. Gosti su vrlo dobro započeli susret i na poluvrijeme su otišli s deset poena prednosti (41-31). No, u trećoj četvrtini doživjeli su pravi debakl, ubacivši tek šest koševa. Najbolji igrač Clevelanda LeBron James bio je odlično čuvan i to je glavni razlog pobjede Detroita. Domaćine je predvodio Richard Hamilton sa 21 košem. Chauncey Billups dodao je 16, Rasheed Wallace 13, a Ben Wallace 10 poena i 15 skokova. Kod Clevelanda najefikasniji je bio Drew Gooden sa 18 koševa, dok je LeBron James ubacio tek 11 poena, uz očajan šut 4-21.

NEW YORK - Rezultati sinoćnjih utakmica košarkaške NBA lige:

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 81:69

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 77:85

(Kukoč je na listi ozlijeđenih)

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 99:115

ZAGREB/VAL D'ISERE - Današnji trening spusta skijašica u francuskom Val d'Isereu otkazan je zbog lošeg vremena. Tijekom noći palo je desetak centimetara novog snijega, a na vrhu staze puše jak vjetar od 80 km/h. Trostruka olimpijska pobjednica Janica Kostelić jučer je na drugom treningu ostvarila sedmo vrijeme, zaostavši za vodećom, Amerikankom Brynom McCarty 49 stotinki, a dan ranije bila je 16. U Val d'Isereu se u subotu i nedjelju voze dva spusta Svjetskog kupa.

LONDON - Španjolski liječnik Francisco Belda Maruenda vjeruje da je otkrio zašto su odluke nogometnih sudaca o zaleđu često vrlo dvojbene. Maruenda navodi da sudac prilikom donošenja odluke o zaleđu mora promatrati barem pet objekata u pokretu, odnosno dva braniča, isto toliko napadača i loptu. Ljudsko oko i mozak naprosto nisu u stanju procesuirati toliko informacija odjednom i u trenu donijeti ispravnu odluku, tvrdi španjolski liječnik u svom članku objavljenom u Britanskom medicinskom glasniku. Zaleđe je uvedeno samo tri godine nakon što su napisana prva nogometna pravila, odnosno 1866. Posljednje velike promjene što se tiče pravila zaleđa dogodile su se davne 1925. godine.

RIM - Švicarski tenisač Roger Federer i britanska atletičarka Kelly Holmes proglašeni su u izboru Udruženja europskih sportskih novinara (UEPS) za najbolje europske sportaše u 2004. godini. Federer je slavio sa 69 bodova, na drugom mjestu je svjetski prvak u formuli 1, Nijemac Michael Schumacher (53), dok je treći bio poljski hodač Robert Korzeniowski.

U ženskoj konkurenciji Holmes je prikupila 55 bodova, druga je bila svjetska rekorderka u skoku s motkom, Ruskinja Jelena Isinbajeva (44), a treća nizozemska plivačica Inge de Bruijn (29).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙