FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijac otet u Iraku tužit će američke "osloboditelje"

PARIZ, 17. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Sirijski vozač i prevoditeljotet u kolovozu u Iraku zajedno s dva francuska novinara, namjeravazbog zlostavljanja tužiti svoje američke osloboditelje, objavio je upetak francuski list Le Parisien.
PARIZ, 17. prosinca 2004. (Hina/dpa) - Sirijski vozač i prevoditelj otet u kolovozu u Iraku zajedno s dva francuska novinara, namjerava zbog zlostavljanja tužiti svoje američke osloboditelje, objavio je u petak francuski list Le Parisien.

Mohammada al-Jundija pritvorili su i devet dana ispitivali američki marinci, nakon što su ga oslobodili 11. studenoga u Falluji.

On tvrdi da su ga marinci tijekom pritvora zlostavljali i prijetili mu smrću. Nije mu bio dopušten kontakt s obitelji i odvjetnikom, kao niti liječnički pregled nakon što su ga kao taoca tri mjeseca držali radikalni muslimanski otmičari.

Al-Jundi je dodao da su ga nakon provedene istrage ostavili na ulicama Falluje bez dokumenata i obuće.

Sirijskog vozača i prevoditelja otela je 20. kolovoza skupina Islamska vojska Iraka, zajedno s francuskim novinarima Christianom Chesnotom i Georgesom Malbrunotom, koji su još uvijek u rukama otmičara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙