FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otmičari traže milijun dolara i zrakoplov do Rusije

ATENA, 15. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Dva otmičara za koje sevjeruje da su Albanci i koji su u srijedu ujutro oteli autobus s 24putnika zatražili su milijun američkih dolara otkupnine i zrakoplovkoji bi ih trebao odbaciti do Rusije.
ATENA, 15. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Dva otmičara za koje se vjeruje da su Albanci i koji su u srijedu ujutro oteli autobus s 24 putnika zatražili su milijun američkih dolara otkupnine i zrakoplov koji bi ih trebao odbaciti do Rusije.

Stotine policajaca, snajperista i pripadnika specijalnih snaga zauzele su položaje oko vozila. Jedna taokinja kazala je da napadači sa sobom imaju eksploziv.

Stella Matara, taokinja koja je još u autobusu, rekla je državnoj televiziji u razgovoru preko mobilnog telefona da otmičari planiraju osloboditi sve žene kada se u vozilo vrati vozač.

Pravi vozač autobusa, kondukter i jedna putnica uspjeli su pobjeći iz autobusa u prvim sekundama otmice.

"Oni žele da se policijsko vozilo makne ispred autobusa te žele vozača koji će ih odvesti do zračne luke", rekla je Matara.

"Kada dođe vozač, oslobodit će sve žene. U zračnoj luci žele zrakoplov koji će ih odbaciti do Rusije i tada će osloboditi sve taoce", dodala je.

Kako je rekla, "otmičari imaju oružje i dinamit".

Pet sati nakon početka otmice otmičari su oslobodili pet talaca - tri žene i dvojicu muškaraca. Nekoliko sati poslije, još dvoje, a zatim još troje talaca, što znači da je u autobusu ostalo još 14 talaca.

Nakon što je posjetio mjesto gdje se nalazi oteti autobus i nakon telefonskih razgovora ministara zakona i reda Albanije i Grčke, jedan je viši grčki dužnosnik za agenciju Reuters izjavio da vlasti vjeruju da su otmičari Albanci, odbacivši mogućnost da je riječ o Rusima.

"Dok ne vidimo njihove putovnice ne možemo biti sto posto sigurni, ali trenutačno djelujemo kao da je riječ o Albancima", kazao je neimenovani izvor.

"Spomenut je iznos od milijun američkih dolara u pregovorima s otmičarima, ali nisu iznijeli nikakve pojedinosti o tome kamo žele ići", kazao je neimenovani dužnosnik.

Zbog ove krize grčki premijer Costas Karamanlis odgodio je odlazak na summit EU-a u Bruxelles do četvrtka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙