FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vladimir Zagorac sutra ponovo svjedoči o otmici svog sina

ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Umirovljeni general VladimirZagorac sutra bi ponovno trebao svjedočiti na suđenju desetoricioptuženih za otmicu njegova maloljetnog sina koja se dogodila krajemveljače ove godine.
ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Umirovljeni general Vladimir Zagorac sutra bi ponovno trebao svjedočiti na suđenju desetorici optuženih za otmicu njegova maloljetnog sina koja se dogodila krajem veljače ove godine.

Zagorac bi pred sudskim Vijećem zagrebačkog Županijskog suda trebao svjedočiti o okolnostima iskaza nekih svjedoka, koji su rekli da je Zagorac ipak bolje poznavao odbjeglog Ivana Matekovića, navodnog organizatora skupine koja je prema optužnici otela maloljetnog Tomislava Zagorca i planirala više otmica djece bogatih Zagrepčana.

Također bi trebale biti preslušane i audio vrpce na kojima su snimljeni razgovori Zagorca s otmičarima.

U svom prvom svjedočenju Zagorac je rekao da Matekovića poznaje preko Hrvoja Petrača od prije pet ili šest godina, ali da nisu imali većih kontakata. Kazao je da se većina njihovih susreta dogodila u vrijeme kada je Mateković s jednim Zagorčevim prijateljem otvarao kafić u Zagrebu, ali i nakon što je Zagorac pretučen krajem 2002.

Neki od svjedoka na suđenju su ustvrdili da je Zagorac s Matekovićem bio i u poslovnim odnosima te da su se viđali često, čak i prije nego što je Zagorac bio pretučen.

Uz prvooptuženog Ivana Matekovića, te njegove braće Nikole i Libera, koji su kao i Hrvoje Petrač u bijegu, na optuženičkoj klupi su i Novica Petrač, Marinko Gošuljević, Siniša Ježovita, Stevo Smrček, Ivan Bastalić i Darko Jajić.

Maloljetni Tomislav otet je 23. veljače u Zagrebu, nakon čega su otmičari od njegovog oca zatražili milijun i pol eura, prijeteći da će mu ubiti sina ako im ne isplati otkupninu. General Zagorac je preko dostavljača City expressa otmičarima platio 750 tisuća eura. Preostali iznos otmičari nisu podigli jer su uočili policiju koja je pratila dostavljača, no nakon toga su ipak oslobodili maloljetnog Tomislava.

Osim odbjeglih optuženika policija do danas nije pronašla niti polovinu isplaćene otkupnine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙