FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčka policija opkolila autobus s otmičarima i 26 talaca

ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Dvojica muškaraca naoružanihlovačkim puškama otela su u srijedu ujutro nedaleko od Atene autobus s26 putnika i nalaze se u okruženju policije koja zasad ne zna motiveotmice, a nije sigurna ni u identitet otmičara, za koje se neslužbenosmatra da su Rusi, javile su agencije.
ZAGREB, 15. prosinca 2004. (Hina) - Dvojica muškaraca naoružanih lovačkim puškama otela su u srijedu ujutro nedaleko od Atene autobus s 26 putnika i nalaze se u okruženju policije koja zasad ne zna motive otmice, a nije sigurna ni u identitet otmičara, za koje se neslužbeno smatra da su Rusi, javile su agencije.

Otet je autobus koji prometuje na liniji između Maratona i Atene, a neslužbene informacije govore da bi otmičari mogli biti Rusi, jer su zatražili zrakoplov kojim bi se vratili u svoju zemlju, izjavio je neimenovani visoki policijski dužnosnik, prenosi AFP. Isprva se, kako su javili lokalni mediji, vjerovalo da su Albanci.

"Dvojica muškaraca, obojica stranci, otela su jutros autobus" na autocesti, kod mjesta Pikermija, izjavio je jedan policijski dužnosnik. "U autobusu je 26 ljudi koji su jutros krenuli iz Maratona za Atenu".

"Čuli su se pucnji, na mjesto događaja stigla su policijska vozila, a potom se čulo još pucnjeva. Autobus se zaustavio i u policijskom je okruženju", rekao je isti dužnosnik, dodavši kako zasad nema dojava o ranjenima, prenosi Reuters.

Stotine policajaca, među kojima snajperi i pripadnici posebnih postrojbi, opkolilo je autobus kod mjesta Gerakasa, a cijelo područje oko autobusa je izolirano. Na mjesto događaja poslana su tri vozila hitne pomoći, a stigla je i ekipa pregovarača koja će pokušati pregovarati s otmičarima.

Iz autobusa su još na početku uspjeli pobjeći vozač, konrolor karata i još jedna osoba, priopćilo je ministarstvo za javni red. Oni su poliuciji rekli kako su napadači Albanci.

"(Vozač autobusa) rekao je policiji da je riječ o dva otmičara i da su Albanci", rekao je jedan policijski izvor.

Riječ je o prvom takvom incidentu u Grčkoj nakon dviju krvavih otmica autobusa, koje su izveli Albanci, prije pet godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙