FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD u petak potpisuju sporazum o otpisu iračkog duga

WASHINGTON, 17. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Administracija američkogpredsjednika Georgea W. Busha potpisat će u petak sporazum o otpisuiračkog duga prema SAD koji iznosi 4,1 milijardu dolara, objavio je učetvrtak State department.
WASHINGTON, 17. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Administracija američkog predsjednika Georgea W. Busha potpisat će u petak sporazum o otpisu iračkog duga prema SAD koji iznosi 4,1 milijardu dolara, objavio je u četvrtak State department.

Sporazum će potpisati američki državni tajnik Colin Powell i ministar financija John Snow, a za iračku stranu ministar financija Adel Abdel Mahdi.

"Potpisivanje otpisa duga je bilateralni sporazum sukladan odluci SAD donijetoj u sklopu sporazuma od 21. studenoga unutar Pariškog kluba o smanjenju duga", kaže se u priopćenju američkog ministarstva vanjskih poslova.

"SAD zapravo idu iznad u Pariškom klubu dogovorenog smanjenja od 80 posto i brišu kompletan dug u iznosu od 4,1 milijarde dolara, koji potiče iz doba Sadama Huseina", dodaje se u priopćenju.

Članovi Pariškog kluba, u kojem je 19 najindustrijaliziranijih zemalja, dogovorili su 80-postotno smanjenje iračkog duga na globalnoj razini "u tri faze", nakon kojih bi se sadašnji dug od 38,9 milijardi dolara smanjio na 7,8 milijardi dolara 2008.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙