FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iračka vlada očekuje veću pomoć Njemačke

BERLIN, 2. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik iračke prijelaznevlade Ajad Alawi doputovao je u četvrtak navečer u Berlin gdje će odnajviših dužnosnika zatražiti veće angažiranje Njemačke ustabilizaciji prilika u Iraku.
BERLIN, 2. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik iračke prijelazne vlade Ajad Alawi doputovao je u četvrtak navečer u Berlin gdje će od najviših dužnosnika zatražiti veće angažiranje Njemačke u stabilizaciji prilika u Iraku.

Tijekom dvodnevnog posjeta Alawi bi se u petak trebao sastati s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom i njemačkim ministrom vanjskih poslova Joschkom Fischerom , a glavna tema razgovora , kako se najavljuje, bit će gospodarska stabilizacija Iraka i daljnja demokratizacija zemlje.

Alawi je uoči posjeta Berlinu za "Frankfurter Allgemeine Zeitung" izjavio da od Njemačke očekuje "pojačani angažman" u svojoj zemlji ali ne i slanje njemačkih vojnika u Irak. On je međutim naglasio da je izobrazba iračkih oružanih snaga vrlo važno pitanje aludirajući time na odbijanje Njemačke da pošalje vojne instruktore u Irak.

Instruktori Bundeswehra trenutačno podučavaju iračke vojnike ali u centrima koji se nalaze u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙