FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pirotehničari iz BIH idu u Irak na proljeće 2005.

SARAJEVO,2. prosinca(Hina) - Ministar obrane Bosne i Hercegovine NikolaRadovanović najavio je u četvrtak kako će jedna postrojbapirotehničara iz njegove zemlje biti poslana u Irak tijekom proljeća2005. godine.
SARAJEVO,2. prosinca(Hina) - Ministar obrane Bosne i Hercegovine Nikola Radovanović najavio je u četvrtak kako će jedna postrojba pirotehničara iz njegove zemlje biti poslana u Irak tijekom proljeća 2005. godine.

"Pripreme dobro napreduju i očekujem kako bi postrojba mogla biti upućena u Irak krajem ožujka ili u travnju", kazao je Radovanović novinarima u Sarajevu gdje se sastao s britanskim ministrom obrane Geoffom Hoonom.

Odluku o slanju jedne postrojbe sastava 36 pirotehničara u Irak donijelo je Predsjedništvo BiH, a treba je potvrditi državni parlament.

Radovanović je kazao kako se nada da će parlamentarci poduprijeti odluku državnog vrha.

Dio bosanskohercegovačke javnosti oštro se protivi sudjelovanju u iračkoj misiji, prije svega zbog straha od moguće terorističke odmazde.

Odgovarajući na novinarsko pitanje britanski ministar je odbio komentirati ovakva protivljenja istaknuvši samo kako je za cijelu međunarodnu zajednicu važno raditi na postizanju trajne stabilnosti u Iraku.

Hoon je potvrdio kako je će njegova zemlja i dalje imati značajnu ulogu u vojnoj misiju Europske unije u BiH kao što je imala i u SFOR-u.

On je također odbacio tvrdnje glavne tužiteljice Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Carle del Ponte da Radovan Karadžić i Ratko Mladić do danas nisu uhićeni zbog nedostatka političke volje unutar NATO-a.

Hoon je istaknuo kako je privođenje ove dvojice baš kao i ostalih haaških bjegunaca iznimno važno pitanje za cijelu međunarodnu zajednicu pa tako i za Veliku Britaniju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙