FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Visoki dužnosnici CIA-e vrlo pesimistični u pogledu Iraka

WASHINGTON, 7. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Direktor ureda CIA-e uIraku i savjetnik šefa američke obavještajne agencije prenijeli susvojim nadređenima vrlo pesimistične zaključke u pogledu stanja u tojzemlji, prenio je New York Times.
WASHINGTON, 7. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Direktor ureda CIA-e u Iraku i savjetnik šefa američke obavještajne agencije prenijeli su svojim nadređenima vrlo pesimistične zaključke u pogledu stanja u toj zemlji, prenio je New York Times.

U tajnom izvješću potkraj studenoga direktor ureda u Iraku upozorio je da bi se stanje moglo pogoršati te da bi moglo izbiti još veće nasilje, ne uspije li iračka vlada učvrstiti vlast i obnoviti gospodarstvo, tvrdi dužnosnik upoznat sa sadržajem izvješća.

Identitet tog dužnosnika nije otkriven, ali New York Times navodi da je riječ o vrlo uglednoj osobi iz obavještajnih krugova.

Usto, u Iraku je boravio i savjetnik novoga šefa CIA-e Portera Grossa, Michael Kostiew koji je podnio prilično pesimistično izvješće drugim američkim obavještajnim agencijama, tvrde isti izvori.

Oba izvješća prikazuju mnogo pesimističniju sliku od one koju daje američka administracija, što bi moglo značiti da je Porter Goss spreman saslušati različita stajališta o Iraku, tvrdi New York Times.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙