FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena monografja Sveučilišta u Rijeci

RIJEKA,16. prosinca 2004.(Hina) - Monografija Sveučilišta u Rijeci,izdana u povodu prošlogodišnje proslave 30. obljetnice osnutka teustanove, predstavljena je večeras u Rijeci.
RIJEKA,16. prosinca 2004.(Hina) - Monografija Sveučilišta u Rijeci, izdana u povodu prošlogodišnje proslave 30. obljetnice osnutka te ustanove, predstavljena je večeras u Rijeci.

Rektor Sveučilišta akademik Daniel Rukavina ustvrdio je da će ta knjiga predstavljati najiscrpnije vrelo podataka o Sveučilištu u idućem razdoblju. Monografija je pripremana gotovo dvije godine, a Rukavina je posebno pohvalio trud glavnog urednika Gorana Kalogjere.

Izrazio je i nadu da će Sveučilište u idućim godinama još više napredovati i uvrstiti se među ugledna sredozemna i europska sveučilišta.

U prvom dijelu monografija sadrži proširen rektorov govor s prošlogodišnje svečanosti 30. obljetnice osnutka Sveučilišta u kojem se osvrće na sadašnje stanje i izlaže viziju razvoja.

U nastavku je znanstveni rad akademika Petra Strčića u kojem obrađuje povijesne okolnosti osnutka Sveučilišta i njegov razvoj do danas.

Monografija sadrži i podatke o svim članicama Sveučilišta, među kojima je 12 visokih i viših škola. Navedeni su podaci o kronologiji njihova razvoja, ustroju, znanstveno-nastavnim programima, studijima i osoblju fakulteta i škola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙