FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Profit: Margareta i Georg Gavrilović poduzetnici godine

ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Margareta i Georg Gavrilovićnajuspješniji su hrvatski poduzetnici u 2004. u izboru poslovnogmjesečnika Profit, objavio je danas taj list.
ZAGREB, 16. prosinca 2004. (Hina) - Margareta i Georg Gavrilović najuspješniji su hrvatski poduzetnici u 2004. u izboru poslovnog mjesečnika Profit, objavio je danas taj list.

Supružnici Gavrilović pobjednici su Profitova izbora u kategoriji poduzetništva, dok je najboljim bankarom proglašen Petar Radaković, predsjednik Uprave Erste&Steiermarkische banke (ESB). Priznanje za najboljeg menadžera dobio je Stjepan Ljatifi, predsjednik Uprave tvrtke Dinova - Diona, a ekonomistom godine proglašen je Gordan Družić, iz Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Margareta i Georg Gavrilović priznanje su dobili za iznimno jačanje tržišnih pozicija tvrtke Gavrilović, uspješnu suradnju s kooperantima i uspješnu akviziciju rapskog Merkura.

Petar Radaković titulu je dobio zbog poslovnih poteza prilikom preuzimanja Riječke banke, izdavanja prve emisije kunskih obveznica, uspješnog uključivanja u financiranje poduzetnika u suradnji s HBOR-om te zbog dobro prihvaćenih stambenih kredita ESB-a vezanih uz švicarski franak.

Stjepan Ljatifi prema Profitovom izboru najbolji je hrvatski menadžer zbog iznimnih rezultata prilikom restrukturiranja trgovačkog lanca Dinova-Diona, a Godran Družić dobio je priznanje za sustavno bavljenje teorijskom i empirijskom analizom ekonomskog položaja privrede. Od recentnih radova ističu se njegova dva kapitalna djela, knjige "Kriza hrvatskog gospodarstva i ekonomska politika" i "Hrvatska obratnica - Stanje i perspektive hrvatskog gospodarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙