FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AZTN poziva osiguravatelje na očitovanje o prodaji Auruma

ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnognatjecanja uputila je javni poziv poduzetnicima za dostavljanjemprimjedaba i mišljenja u predmetu prijave namjere provedbekoncentracije Wiener Städtische Allgemeine Versicherung AG, sasjedištem u Beču koji stječe većinu dionica u temeljnom kapitaluosiguravaćujeg društva AURUM d.d. iz Zagreba.
ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja uputila je javni poziv poduzetnicima za dostavljanjem primjedaba i mišljenja u predmetu prijave namjere provedbe koncentracije Wiener Städtische Allgemeine Versicherung AG, sa sjedištem u Beču koji stječe većinu dionica u temeljnom kapitalu osiguravaćujeg društva AURUM d.d. iz Zagreba.

Poduzetnik Wiener Städtische na području Hrvatske prisutan je putem povezanog društva Kvarner Wiener Städtische osiguranje d.d., sa sjedištem u Rijeci, koje obavlja poslove životnih i neživotnih osiguranja, što je istovjetna djelatnost i Auruma.

Agencija poziva sve poduzetnike koji djeluju na tržištima životnih i neživotnih osiguranja na području Hrvatske da dostave svoje primjedbe, stavove i mišljenja o mogućim konkretnim značajnim učincima koncentracije poduzetnika na njihovo poslovanje, kao i na moguće značajne učinke koju bi provedba te koncentracije mogla imati na tržišno natjecanje na navedenim tržištima u cjelini.

Primjedbe se mogu dostaviti najkasnije do 17. prosinca 2004.

Wiener Staedtische je 24. studenoga potpisao Ugovor kojim kupuje 90 posto dionica Auruma, koji bi trebao nastaviti djelovati kao samostalna kompanija u Hrvatskoj unutar austrijske grupe.

Time bi Wiener Staedtische u Hrvatskoj djelovao preko dvije tvrtke kćeri i držao 4,3 posto domaćeg tržišta osiguranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙