FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konfederacija hrvatske industrije u članstvu UEAPME

ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Konfederacija hrvatske industrije ipoduzetnika primljena je na redovnoj godišnjoj skupštini Europskeudruge malih i srednjih poduzetnika (UEAPME), koja se održava 1. i 2.prosinca u Beču, u punopravno članstvo te udruge, izvijestili su danasiz Konfederacije.
ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Konfederacija hrvatske industrije i poduzetnika primljena je na redovnoj godišnjoj skupštini Europske udruge malih i srednjih poduzetnika (UEAPME), koja se održava 1. i 2. prosinca u Beču, u punopravno članstvo te udruge, izvijestili su danas iz Konfederacije.

UEAPME (European Association of Craft, Small an Medium-sized Enterprises) je neovisna i neprofitna udruga poslodavaca koja na europskoj razini zastupa interese obrtnika i malih i srednjih poduzetnika. Kao organizacija više razine okuplja 78 organizacija - nacionalnih konfederacija i federacija malih i srednjih poduzetnika, europskih granskih federacija i ostalih članova koji podržavaju malo i srednje poduzetništvo. UAEPME zastupa više od 11 milijuna poduzeća s oko 50 milijuna zaposlenih i jedna je od dviju europskih organizacija koje zastupaju privatni sektor gospodarstva u socijalnom dijalogu, kao socijalni partner na europskoj razini, navodi se u priopćenju.

Konfederacija hrvatske industrije i poduzetnika naglašava da su time dobili i međunarodni legitimitet kao reprezentativna organizacija koja u Hrvatskoj zastupa interese malog i srednjeg poduzetništva, što, smatraju, predstavlja još jedan argument za dobivanje mjesta u socijalnom dijalogu u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙