FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hebrang s Udrugom proizvođača medicinskih i farmaceutskih proizvoda

ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbiAndrija Hebrang razgovarao je danas s predstavnicima Udrugeproizvođača medicinskih, laboratorijskih, optičkih i farmaceutskihproizvoda i pomagala o potrebama zdravstva i interesnom povezivanjuzdravstvenih i proizvodnih subjekata, priopćila je Konfederacijahrvatske industrije i poduzetnika.
ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang razgovarao je danas s predstavnicima Udruge proizvođača medicinskih, laboratorijskih, optičkih i farmaceutskih proizvoda i pomagala o potrebama zdravstva i interesnom povezivanju zdravstvenih i proizvodnih subjekata, priopćila je Konfederacija hrvatske industrije i poduzetnika.

Predsjednik udruge Josip Mesarić naglasio je da proizvođači žele uspostaviti partnerski odnos s Ministarstvom, koji treba ići u smjeru poticanja domaće proizvodnje.

Hebrang je pozdravio tu inicijativu i pokušaj zamjene uvoza domaćim proizvodima, naglašavajući da sve treba biti u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi.

Predstavnici udruge upozorili su ga na probleme zbog nelojalne konkurencije i sive ekonomije, ističući spremnost malih i srednjih poduzetnika da sami ulože u razvoj proizvodnje, pri čemu će im pomoći definiranje potreba zdravstva. Naglasili su da su domaći proizvođači istovremeno i uspješni izvoznici.

Ministar je podržao povezivanje proizvođača sa subjektima u zdravstvu s ciljem definiranja potreba za proizvodima za više godina unaprijed, što bi omogućilo lakše planiranje ulaganja u razvoj kapaciteta.

Hebrang i predstavnici udruge dogovorili su daljnju suradnju koja će obuhvatiti i projektante, ravnatelje bolnica i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙