FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Puli otvoren ured HBOR-a; proslava 5. godina IDA-e

PULA,14. prosinca(Hina) - Nakon otvaranja ureda za Dalmaciju u Splituprije godinu dana, danas je u sjedištu Istarske razvojne agencije(IDA) u Puli svečano otvoren područni ured Hrvatske banke za obnovu irazvoj za Istarsku županiju kojemu je cilj, kako se čulo, pružanje jošsnažnije potpore malim i srednjim poduzetnicima kojima HBOR putemsvojih programa nudi nove mogućnosti za kreditiranje i razvoj.
PULA,14. prosinca(Hina) - Nakon otvaranja ureda za Dalmaciju u Splitu prije godinu dana, danas je u sjedištu Istarske razvojne agencije (IDA) u Puli svečano otvoren područni ured Hrvatske banke za obnovu i razvoj za Istarsku županiju kojemu je cilj, kako se čulo, pružanje još snažnije potpore malim i srednjim poduzetnicima kojima HBOR putem svojih programa nudi nove mogućnosti za kreditiranje i razvoj.

Predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev je naglasio kako se HBOR nastoji što više približiti korisnicima posebno obrtnicima i malim poduzetnicima, a upravo će to biti osnovna zadaća i djelatnost ureda u Puli.

Dobri projekti tvrtki koje posluju u Istarskoj županiji mogu očekivati punu potporu razvojne banke, bilo da je riječ o poticanju izvoza, kreditiranju turističke djelatnosti, poljoprivrede ili komunalne infrastrukture, rekao je Kovačev.

Poslovanje HBOR-ova područnog ureda u Puli vodit će Boris Miletić, dosadašnji izvršni direktor IDA-e, koja je upravo danas obilježila pet godina postojanja.

Na prigodnoj svečanosti istarski župan Ivan Jakovčić podsjetio je kako su 14. prosinca 1999. godine sve tadašnje istarske općine i gradovi potpisali društveni ugovor o osnivanju agencije.

Direktor agencije Darko Lorencin je istaknuo da je u pet godina postojanja posredstvom agencije kreditirano 1.400 poduzetničkih programa i podijeljeno više od 300 milijuna kuna kredita. Najavio je da će aktivnosti na regionalnom planu, kao i osnivanje poduzetničkog inkubatora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙