FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog tajnog prisluškivanja prekinuto suđenje pljačkašima Fine

ZLATAR, 14. prosinca 2004. (Hina) - Optuženima za pljačku poslovniceorolsavske Fine Tihomiru Patalenu i Elvisu Kalaču na Županijskom suduu Zlataru danas je prekinuto suđenje jer je sud odlučio pričekatiodluku Vrhovnog suda o žalbi obrane na odluku raspravnog vijeća da seiz spisa ne izdvoje dokazi pribavljeni tajnim praćenjem iprisluškivanje optuženih.
ZLATAR, 14. prosinca 2004. (Hina) - Optuženima za pljačku poslovnice orolsavske Fine Tihomiru Patalenu i Elvisu Kalaču na Županijskom sudu u Zlataru danas je prekinuto suđenje jer je sud odlučio pričekati odluku Vrhovnog suda o žalbi obrane na odluku raspravnog vijeća da se iz spisa ne izdvoje dokazi pribavljeni tajnim praćenjem i prisluškivanje optuženih.

Riječ je o 8 CD-a snimljenih razgovora, čijem se predstavljanju obrana žestoka usprotivila, posebno Patalenov branitelj Milenko Umičević, koji je ustvrdio da bi se na taj način prekršila sloboda i prava optuženika zajamčena Ustavom, jer ih se ne tereti za kažnjivo djelo za koje se te mjere mogu primijeniti - razbojstvo s teškim posljedicama.

Suđenje se nastavlja nakon što Vrhovni sud odluči o žalbi. Odluku suda Patalen i Kalač dočekat će u pritvoru u kojemu se nalaze od 27. siječnja ove godine.

Tihomir Palen (43) iz Zagreba i Elvis Kalač (27) iz Čakovca lani 6. kolovoza naoružani i maskirani iz oroslavske Fine opljačkali su 299 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙