FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 15. prosinca

ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 15. prosinca.
ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 15. prosinca.

ZAGREB - Ministar financija Ivan Šuker i guverner Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) Raphael Alomar potpisat će ugovor o sufinanciranju projekta "Izgradnje i obnove školskih objekata u Republici Hrvatskoj" te "Izgradnje objekata komunalne i društvene infrastrukture na hrvatskim otocima". Projekt izgradnje i obnove školskih objekata treći je u nizu zajmova kojima će se sufinancirati obnova školskih objekata u Hrvatskoj, dok je projekt izgradnje objekata komunalne i društvene infrastrukture na hrvatskim otocima multisektorski projekt, koji za cilj ima stvaranje preduvjeta za održivi razvoj i poboljšanje kvalitete života na otocima. (16 sati, Ministarstvo financija, Katančićeva 5)

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) bit će javno otvorene ponude za kupnju 52,21 posto dionica Belja d.d. iz Darde za jednu kunu, te 99,76 posto dionica PIK-a Vrbovec d.d. po cijeni od milijun kuna. Ponude se odnose na 2.879.663 dionica Belja, čija nominalna vrijednost premašuje 287,9 milijuna kuna, te na 6.348.635 dionica PIK-a Vrbovec, čija je nominalna vrijednost veća od 634,8 milijuna kuna. (14 sati, HFP, Ivana Lučića 6-8)

ZAGREB - Hrvatske željeznice, luke Rijeka, Ploče i Vukovar, Luka Tranzit iz Osijeka, otpremnička tvrtka Transadria, Udruga cestovnog prijevoza i dr., održat će osnivačku skupštinu strukovne udruge "Intermodalni promidžbeni centar Dunav-Jadran (IPC Dunav-Jadran)", čije su osnivanje poduprli Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka te Hrvatska gospodarska komora. IPC Dunav-Jadran bit će podružnica Europske intermodalne udruge (EIA), a takvo povezivanje prometnih sustava proizlazi iz inicijative Komisije Europske unije i EIA-inih materijala. (11,30 sati, HŽ, Mihanovićeva 12)

ZAGREB - Poslovodstva Tiska i informatičke tvrtke Perpetuum Mobile predstavit će na konferenciji za novinare projekt modernizacije IT infrastrukture Tiska te novu internet stranicu te tvrtke, kojom se prvi put u Hrvatskoj uvodi usluga e-kioska. (11 sati, Tisak, Slavonska avenija 2)

ZAGREB - Na sjednici Gospodarskog vijeća HGK-Komore Zagreb bit će dodijeljene Zlatne plakete najuspješnijim tvrtkama Grada Zagreba i Zagrebačke županije za ostvarene rezultate poslovanja u prethodnoj godini te za značajne inovacije, i to u kategoriji velikih, srednjih i malih trgovačkih društava. (12 sati, HGK-Komora Zagreb, Draškovićeva 45)

ZAGREB - Hrvatske građevinske tvrtke u prvih su devet mjeseci ove godini obavile građevinskih radova u inozemstvu u vrijednosti od 805,5 milijuna kuna, što je za 0,9 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Istodobno, vrijednost novougovorenih narudžbi građevinskih radova domaćih tvrtki u inozemstvu u tom razdoblju iznosila je 949,3 milijuna kuna. Vrijednost neto narudžbi za 1,2 posto je veća nego u istom razdoblju prethodne godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Daleko najveća vrijednost izvršenih građevinskih radova odnosi se na radove obavljene u Njemačkoj, u visini od 631,5 milijuna kuna, što predstavlja čak 78,4 posto od ukupnog iznosa izvršenih građevinskih radova u inozemstvu u prvih devet mjeseci 2004.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙