FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada: brže i s manje dokumenata za osnivanje tvrtke

ZAGREB,15. prosinca(Hina) - Vlada je danas usvojila Strategiju ProgramaOne Stop Shopa čija je osnovna ideja omogućiti svima koji koristeusluge državne uprave da do potrebnih informacija i dokumenata dođu najednom mjestu.
ZAGREB,15. prosinca(Hina) - Vlada je danas usvojila Strategiju Programa One Stop Shopa čija je osnovna ideja omogućiti svima koji koriste usluge državne uprave da do potrebnih informacija i dokumenata dođu na jednom mjestu.

Sada, primjerice, za otvaranje trgovačkog društva treba napraviti devet koraka, odnosno obići devet institucija i za to potrošiti više dana, a zaživljavanjem programa, od početka iduće godine, broj koraka sveo bi se na tri.

Naime, za otvaranje društva trebat će obići Trgovački sud-Sudski registar, Finu i javnog bilježnika.

Kroz One Stop Shopove, kazao je premijer Ivo Sanader, želi se smanjiti broj potrošenih sati, živaca i gužve svima koji u Hrvatskoj žele otvoriti tvrtke, neovisno radi li se o domaćim ili inozemnim investitorima.

To je, kazao je, odlučan potez u borbi protiv korupcije, jer se smanjenjem broja potrebnih suglasnosti i šaltera koje treba obići, smanjuje i prostor za mito i korupciju.

Vladina je želja, poručio je, da javna uprava bude servis građana.

Veliki korak u tom smjeru učinit će se umrežavanjem tijela državne uprave s kojim se intenzivno kreće od siječnja iduće godine.

Na tom tragu je i osnivanje Agencije za podršku informacijskim sustavima koju Vlada zajednički osniva sa Gradom Zagrebom.

Ugovoru o osnivanju Agencije Vlada je danas dala 'zeleno svjetlo'.

Agencija bi se zasnivala na pozitivnim iskustvima Gradskog zavoda za automatsku obradu podataka (GZAOP) i obavljala bi poslove razvoja i potpore ključnim državnim i informacijskim sustavima Grada Zagreba, razvijala i čuvala registre podataka, primjerice u carinskoj i poreznoj upravi, Ministarstvu financija, itd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙