FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CROMA: Gordana Kovačević menadžerica godine

ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Menadžerica godine u kategorijivelikih poduzeća, prema izboru Hrvatskog udruženja menadžera ipoduzetnika (CROMA), za 2004. godinu je potpredsjednica UpraveEricssona Nikole Tesle Gordana Kovačević, objavljeno je nakonferenciji za novinare CROME.
ZAGREB, 19. studenog 2004. (Hina) - Menadžerica godine u kategoriji velikih poduzeća, prema izboru Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika (CROMA), za 2004. godinu je potpredsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević, objavljeno je na konferenciji za novinare CROME.

U kategoriji srednjih poduzeća, za menadžera godine CROMA je izabrala generalnog direktora i predsjednika Uprave tvrtke KIO Orahovica Darka Krmpotića, a u kategoriji malih poduzeća country managing direktora Hewlett - Packarda Alojzija Jukića.

Za najbolje mlade menadžere izabrani su direktor tvrtke Vodoinstalacija Zadar Davor Jurjević i predsjednik Uprave HG Spota Hrvoje Prpić.

Za menadžericu godine u javnom poduzeću proglašena je predsjednica Uprave Jadranskog naftovoda Vesna Trnokop Tanta, dok je za naj-menadžera u inozemnim poduzećima izabran predsjednik Uprave tvrtke Chromos boje i lakovi Tomislav Cerc.

Nagradu za poduzetnicu godine dobila je predsjednica Uprave i vlasnica tvrtke Generalturist Maja Pećarević, a najbolji projektni menadžer je Nikola Nemčević, direktor i suvlasnik tvrtke Jan - Spider.

Nagradu CROME za životno djelo ove godine je dobio Karmel Krebel, predsjednik Uprave poduzeća Kamen Pazin, koji je čitav radni vijek proveo u toj tvrtci. Kamen Pazin ove godine je obilježio 50. obljetnicu rada, a Krebel ga uspješno vodi gotovo tri desetljeća.

Komentirajući medijske najave o izboru Zdravka Peveca za menadžera godine, predsjednik žirija CROME i predsjednik Uprave Elektrokontakta Vladimir Ferdelji, rekao je da je Pevec bio nominiran, "ali da nije bio ni blizu izbora".

Ferdelji je izabran za novog predsjednika CROME, na izbornoj skupštini održanoj nakon konferencije za novinare. On će tu dužnost obavljati u naredne četiri godine, a prioritetima u radu označio je pojačanu cehovsku zaštitu menadžera i jačanje ugleda CROME.

Po njegovom mišljenju, menadžeri su zbog nesređenih uvjeta poslovanja i nefunkcioniranja institucija sistema, najnezaštićeniji zaposlenici u Hrvatskoj, pa im treba pojačana zaštita.

Po završetku skupštine počeo je okrugli stol "Menadžment promjena u procesu integriranja hrvatskog gospodarstva u tržište EU", a svečanost proglašenja menadžera godine održat će se večeras, uz nazočnost predsjenika Republike Stjepana Mesića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙