FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOO: Podmirene sve financijske obveze

ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) jepodmirio ili će do kraja godine podmiriti sve svoje financijske obvezeprema nacionalnim sportskim savezima ili drugima, a u 2005. ćemo ući ubez obveza iz ranijih razdoblja, kazao je nakon 4. sjednice VijećaHOO-a Zlatko Mateša.
ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) je podmirio ili će do kraja godine podmiriti sve svoje financijske obveze prema nacionalnim sportskim savezima ili drugima, a u 2005. ćemo ući u bez obveza iz ranijih razdoblja, kazao je nakon 4. sjednice Vijeća HOO-a Zlatko Mateša.

Usvojen je i rebalansa proračuna koji je donesen krajem prošle godine, a kojim su planirali prihodi od 104 milijuna kuna, kazao je Mateša, dodavši kako rebalansom ti prihodi iznose 91.5 milijuna kuna. Trideset milijuna kuna dolazi iz redovnih sredstava od strane državnog proračuna, 20 milijuna kuna je bilo predviđeno za pripreme i nastup na Olimpijskim igrama u Ateni i ostale multisportske događaje, od igara na sreću prihodi iznose 30.9 milijuna kuna i to nije konačna brojka, dok je HOO od vlastih sredstava (markentinga, sredstava Olimpijske solidarnosti) uprihodio 10.530 milijuna kuna.

Kako je rekao dopredsjednik HOO-a Goranko Fižulić, razlika sredstava u odnosu na planirani proračun je isključivo iz sredstava iz državnog proračuna i igara na sreću, dok je za Olimpijske igre u Ateni potrošeno oko 8.6 milijuna kuna manje od predviđenoga. U HOO-u ističu da je na tzv. "hladni pogon", plaće uposlenika i ostalo potrošeno tek oko 14 posto ukupnog proračuna.

Vijeće je usvojilo i inicijativu za izmjenu Statuta HOO-a, a izmjene u radnom nacrtu ići će u cilju osnaživanja uloge Vijeća, koje će gotovo sigurno biti prošireno, te Skupštine, dok bi stručne službe bile bi izvršni organ koje bi provodile politiku Vijeća i Skupštine.

Od 17. prosinca prestao je i radni odnos bivšega glavnoga tajnika Ivice Stošića-Miošića sa HOO-om, koji još šest mjeseci ima obvezu ispate pune plaće svojem bivšom zaposleniku, dok se dužnosti v.d. direktora Ureda nacionalnih sportskih saveza razrješuje Neven Šavora, a na to mjesto se imenuje Siniša Kraljić. Odlukom Vijeća, a na prijedlog HZSN-a, za nagradu Trofej Međunarodnog olimpijskog odbora kandidira se doajen hrvatskog novinarstva Žarko Susić.

Mateša je izvijestio i o svečanosti 23. prosinca u Zagrebu, gdje će se osvajačima medalja na Olimpijskim igrama u Ateni podijeliti zlatne značke MOO-a, a tom prilikom će značke dobiti i naši nositelji odličja sa Igara u Sydneyu Nikolaj Pešalov i članovi brončanog osmerca, što nečijim propustom nije učinjeno ranijih godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙