FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada razmišlja o zaustavljanju "šengenskog" zapošljavanja

LJUBLJANA,14. prosinca 2004.(Hina) - Nova slovenska vlada razmišlja ozaustavljanju programa zapošljavanja dodatnih 2.000 policajaca do2006. godine zbog predizbornog obećanja o smanjivanju zaposlenih ujavnoj upravi po stopi od jedan posto godišnje. (Hina) xflybs
LJUBLJANA,14. prosinca 2004.(Hina) - Nova slovenska vlada razmišlja o zaustavljanju programa zapošljavanja dodatnih 2.000 policajaca do 2006. godine zbog predizbornog obećanja o smanjivanju zaposlenih u javnoj upravi po stopi od jedan posto godišnje.

Veći broj policajaca bio je predviđen za čuvanje tzv. šengenske granice prema Hrvatskoj. Ministar za javnu upravu Gregor Viorant izjavio je u utorak da je osobno sklon da se taj program koji je napravio raniji ministar unutarnjih poslova Rado Bohinc zaustavi.

Umjesto policajaca na granici bi se mogli angažirati pripadnici slovenske vojske koji bi tamo bili bez vojnih ovlasti i bez oružja, a kontrolirali bi moguće ilegalne migracije, izjavio je Virant za Slovenski radio.

Slovenija je za projekt kontrole sadašnje vanjske granice EU-a prema Hrvatskoj do sada dobila oko 30 milijuna eura, uglavnom za infrastrukturu i računalnu opremu, ali je trošak za obuku i plaće policajaca, te za gradnju stanova za njih, obveza Slovenije.

(Hina) xfl ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙