FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sadam Husein u američkoj vojnoj bazi u blizini Bagdada

ŽENEVA, 14. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Bivši irački predsjednikSadam Husein nalazi se u američkoj vojnoj bazi Camp Cropper, u bliziniBagdada, rekao je u utorak visoki irački dužnosnik, potvrdivši timeprvi put brojna nagađanja o Sadamovu prebivalištu.
ŽENEVA, 14. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Bivši irački predsjednik Sadam Husein nalazi se u američkoj vojnoj bazi Camp Cropper, u blizini Bagdada, rekao je u utorak visoki irački dužnosnik, potvrdivši time prvi put brojna nagađanja o Sadamovu prebivalištu.

Američke vlasti i Međunarodni odbor Crvenog križa (ICRC), čiji su predstavnici u zatvoru posjetili bivšeg diktatora uhićenog prije godinu dana, dosad su odbijali reći gdje se on nalazi.

Upitan na novinskoj konferenciji o Sadamovu zdravlju, irački ministar za ljudska prava Bakhtiar Amin rekao je da je bio dobro kada ga je on posljednji put vidio u rujnu.

"Posjetio sam Camp Cropper. Dobrog je zdravlja", rekao je Amin.

U Iraku je već neko vrijeme javna tajna da se Sadam nalazi u toj vojnoj bazi, no Amin je to prvi put potvrdio u javnosti.

Sjedinjene Države otkrile su samo da se Sadam nalazi u Iraku, a Camp Cropper, glavna američka vojna baza u zemlji, smatra se jedinom dovoljno sigurnom lokacijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙