FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: Američke snage u akciji u području Tikrita privele 18 osoba

BAGDAD, 7. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Američke vojne snage unoćašnjim su akcijama provedenim u području Tikrita uhitile i privelena razgovor 18 osoba za koje sumnjaju da su militanti, izvijestili suu utorak vojni izvori.
BAGDAD, 7. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Američke vojne snage u noćašnjim su akcijama provedenim u području Tikrita uhitile i privele na razgovor 18 osoba za koje sumnjaju da su militanti, izvijestili su u utorak vojni izvori.

U prvoj je akciji uhićeno sedam osoba, nakon što su u njihovu skloništu pronađene tri bombe koje se postavljaju na cestama, izvijestio je vojni dužnosnik Prve pješačke divizije zadužene za područje Tikrita.

U drugoj akciji, u utorak rano ujutro uhićene su četiri osobe osumnjičene za pripadnost pobunjeničkoj ćeliji koja djeluje u selu Quiyi, blizu Tikrita, rodnog grada Sadama Huseina i jednog od glavnih središta otpora.

Treća je akcija izvedena u blizini grad Baijija, sjeverno od Bagdada gdje je uhićeno sedam sumnjivih osoba za koje se vjeruje da su članovi skupine koja organizira napade automobilima-bombama.

Svih osamnaest osumnjičenih privedeno je na razgovor u američku vojnu bazu. Vojska je izvijestila kako je cilj organiziranih akcija bilo "uhićenje ili likvidacija" pobunjenika. U vojnom priopćenju ne stoji je li u akcijama bilo poginulih pobunjenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙