FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U "Đuri Đakoviću" nastavljena proizvodnja

ŽUPANJA,14. prosinca 2004.(Hina) - U Tvornici poljoprivrednih strojevai uređaja "Đuro Đaković" u Županji danas je, nakon razgovora predstavnika radnika i Uprave, nastavljena proizvodnja prekinutajučer kada je 135 nezadovoljnih radnika obustavilo rad.
ŽUPANJA,14. prosinca 2004.(Hina) - U Tvornici poljoprivrednih strojeva i uređaja "Đuro Đaković" u Županji danas je, nakon razgovora predstavnika radnika i Uprave, nastavljena proizvodnja prekinuta jučer kada je 135 nezadovoljnih radnika obustavilo rad.

Dio radnika jučer je samoinicijativno prekinuo proizvodnju zbog nezadovoljstva "značajnim razlikama koje postoje u plaćama između radnika i Uprave", rekao je povjerenik podružnice Sindikata metalaca u toj tvornici Josip Štajduhar.

Danas su o nastavku proizvodnje razgovarali predstavnici Vijeća zaposlenika, Uprave i Sindikata metalaca "Đure Đakovića".

Štajduhar smatra da će nezadovoljstvo radnika plaćama koje, prema podatcima Uprave, u prosjeku iznose 3170 kuna, u konačnici imati pozitivan efekt u kolektivnom ugovoru.

Izrada kolektivnog ugovora trebala bi biti gotova do 17. prosinca, kada će on biti ponuđen Sindikatu na razmatranje i potpis.

Predsjednik Uprave PTSU-a "Đuro Đaković" Ilija Lešić u razgovoru s novinarima ocijenio je kako je današnjim dogovorom između Uprave, Sindikata i Vijeća zaposlenika "razriješena zabrinutost koja je proteklih dana potresala Županju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙