FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LG Philips LCD najavljuje ulaganja u vrijednosti pet mlrd usd

SEOUL, 1. prosinca 2004. (Hina/AFP) - LG Philips LCD želi ojačativodeću poziciju na svjetskom tržištu ulaganjem pet milijardi dolara unova postrojenja za proizvodnju nove generacije monitora s ravnimzaslonom.
SEOUL, 1. prosinca 2004. (Hina/AFP) - LG Philips LCD želi ojačati vodeću poziciju na svjetskom tržištu ulaganjem pet milijardi dolara u nova postrojenja za proizvodnju nove generacije monitora s ravnim zaslonom.

Kompanija je najavila da će u razdoblju do 2006. uložiti pet milijardi dolara u proizvodnju "sedme generacije" monitora TFT-LCT u tvornici u Paju-u, oko 30 kilometara sjeverno od Seula.

Proizvodnja u toj tvornici započet će u prvom tromjesečju 2006. i svakog će mjeseca prerađivati 45 tisuća ploča stakla da bi se ta količina postupno povećavala do 90 tisuća ploča, ovisno o uvjetima na tržištu. Iz svake ploče može se proizvesti osam 42-inčnih TFT-LCD-a odnosno šest 46-inčnih TFT-LCD-a koji se prvenstveno koriste za televizore ravnih ekrana i velike monitore.

LG Philips odlučio se za ogromno ulaganje upravo u trenutku kada se suočava s padom dobiti zbog zasićenosti tržišta i niskih cijena koje spušta konkurencija iz Tajvana, preplavljujući tržište jeftinim proizvodima.

"Riječ je o strateškom ulaganju koje bi u sljedećih nekoliko godina trebalo ojačati našu poziciju na tržištu", tumači glasnogovornik LG Philips LCD-a Kim Jae-Sam.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙