FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Novom Mestu veća mogućnost zapošljavanja Hrvata

LJUBLJANA, 14. prosinca 2004. (Hina) - U Novom Mestu i na područjuMetlike iduće će godine biti veća mogućnost zapošljavanja stranaca, pai dnevnih migranata iz Hrvatske, najviše u vezi s očekivanim širenjemproizvodnje u tvornici automobila "Revoz".
LJUBLJANA, 14. prosinca 2004. (Hina) - U Novom Mestu i na području Metlike iduće će godine biti veća mogućnost zapošljavanja stranaca, pa i dnevnih migranata iz Hrvatske, najviše u vezi s očekivanim širenjem proizvodnje u tvornici automobila "Revoz".

Pozivajući se na izvore u "Revozu", slovenska agencija STA objavila je da će sa zapošljavanjem novih radnika potrebnih za rad u noćnoj smjeni na proizvodnji modela Clio, ta tvrtka početi u veljači iduće godine. Trebaju oko 150 radnika koji će imati posao zajamčen najmanje do sredine iduće godine.

Kako je sredinom mjeseca na sastanku gospodarstvenika Karlovačke županije i gospodarstvenika iz Novog Mesta izjavio predsjednik regionalne gospodarske komore iz tog slovenskog grada Janko Goleš, poduzeća u južnoj Sloveniji idućih će godina trebati dosta radne snage iz Hrvatske, ali će biti potreban pristanak države da im osigura radna dozvola.

Osim "Revoza" dodatno zapošljavanje bit će idućih godina moguće i u "Adria Mobilu".

U Sloveniji, otkako je ušla u Europsku uniju, radi i nekoliko stotina radnika iz Češke, Slovačke, Poljske i drugih država, ali je riječ uglavnom o sezoncima koji rade na stanogradnji i gradnji cesta.

Do 1991. godine u Metliki, Črnomelju i Novom Mestu radilo je gotovo 2.000 radnika iz Hrvatske, ali ih je većina nakon osamostaljenja Slovenije izgubila posao jer su morali imati državljanstvo ili radne dozvole.

Goleš je ustvrdio da je na području Novog Mesta doduše registrirano 3300 nezaposlenih, ali je među njima malo kadra koji odgovara za sadašnje potrebe.

(Hina) xfl yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙