FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peugeot, Citroen i Toyota predstavili zajednička vozila

ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - PSA Peugeot Citroën (PSA) i ToyotaMotor Corporation (TMC), nakon tri godine suradnje, danas su objaviliprve službene informacije i fotografije iz zajedničkog projektadizajna, razvoja i proizvodnje triju novih vozila u segmentu malihgradskih vozila namijenjenih europskom tržištu.
ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - PSA Peugeot Citroën (PSA) i Toyota Motor Corporation (TMC), nakon tri godine suradnje, danas su objavili prve službene informacije i fotografije iz zajedničkog projekta dizajna, razvoja i proizvodnje triju novih vozila u segmentu malih gradskih vozila namijenjenih europskom tržištu.

Riječ je o modelima Peugeot 107, Toyota Aygo i Citroën C1, koja će svjetsku premijeru doživjeti na Ženevskom Auto Showu u ožujku 2005, a koja, iako dijele veliki broj zajedničkih komponenti i dijelova, imaju zaseban vanjski izgled.

Sva tri vozila, duga oko 3 metra, široka 1,6 metara i visoka oko 1,4 metra, proizvodit će se na zajedničkoj platformi u istoj tvornici Toyota Peugeot Citroën (TPCA) u češkom gradu Kolinu. Proizvodni kapacitet pogona planiran je na 300.000 vozila godišnje - 200.000 vozila za Peugeot i Citroën te 100.000 za Toyotu.

U tvornici je već zaposleno 1.500 osoba, a očekuje se zapošljavanje još toliko, pa bi ukupan broj zaposlenih dosegnuo 3000. Ukupna investicija, uključujući istraživanje i razvoj te troškove početka proizvodnje procjenjena je na 1,5 milijardi eura.

Datum dolaska na hrvatsko tržište kao i cijena vozila do daljnjega neće biti poznati, objavili su danas iz zagrebačkih zastupstva tih proizvođača automobila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙