FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela trodnevna radionica o katastru

ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Pripreme za učinkovitu provedbunovog sustava registracije nekretnina u Hrvatskoj tema su trodnevneradionice o menadžementu, razvoju ljudskih resursa i proceduramanadzora i procjene za predsjednike hrvatskih općinskih sudova koja jedanas započela s radom u Zagrebu.
ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Pripreme za učinkovitu provedbu novog sustava registracije nekretnina u Hrvatskoj tema su trodnevne radionice o menadžementu, razvoju ljudskih resursa i procedurama nadzora i procjene za predsjednike hrvatskih općinskih sudova koja je danas započela s radom u Zagrebu.

Radionicu su organizirali Ministarstvo pravosuđa i švedska ustanova za uspostavu zemljišnih knjiga i katastra u inozemstvu Swedesurvey u okviru petogodišnjeg Projekta sređivanja zemljišnih knjiga i katastra Hrvatske. Taj projekt vodi Svjetska banka, a švedska vlada ga financira sa 6,5 milijuna švedskih kruna godišnje.

Voditeljica tog projekta u Swedesurvey Anđa Zimić kazala je da je cilj radionice izgradnja timova u Hrvatskoj koji će biti sposobni voditi proces sređivanja zemljišnih knjiga i katastra i dovesti ga do pravilnog funkcioniranja. Podsjetila je da je ugovor o provođenju projekta potpisan 2003. godine s Ministarstvom pravosuđa i Državnom geodetskom upravom.

Prva faza tog projekta završila je u veljači 2004. a u njoj je obučeno oko 120 sudaca, geodeta i menadžera. Druga faza projekta počela je u lipnju 2004. a trebala bi se završiti u kolovozu iduće godine, a nju će proći oko 200 osoba, kazala je Zimić. Najavila je da će i oko stotinjak djelatnika Ministarstva pravosuđa i Državne geodetske uprave posjetiti Švedsku kako bi vidjeli funkcioniranje njihovog sustava zemljišnih knjiga i katastra u kojem je preko Interneta moguće za dva dana kupiti nekretninu i obaviti sve poslove vezane uz papire.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙