FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za utorak, 14. prosinca

ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 14. prosinca.
ZAGREB, 14. prosinca 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 14. prosinca.

ZAGREB - Ministar financija Ivan Šuker na susretu s novinarima govorit će o aktualnostima iz rada Ministarstva financija i planovima za iduću godinu (Katančićeva 5, u 11 sati).

SPLIT - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva organizira u Splitu sastanak vezan uz pripreme hrvatskog ribarstva za članstvo Hrvatske u Europskoj uniji. Raspravljat će se o nacionalnoj politici ribarstva, obnovi i modernizaciji ribarske flote, operativnom programu akvakulture i drugim temama (12,00 sati, sjedište Splitsko - dalmatinske županije, Domovinskog rata 2/V).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatskog nuklearnog društva održat će se tribina s temom "Program razgradnje Nuklearne elektrane Krško i postupanja s istrošenim gorivom i radioaktivnim otpadom". Nakon tribine održat će se godišnja skupština društva (12,30 sati, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Unska 3).

ZAGREB - U sklopu donacije Vlade Kraljevine Švedske i projekta sređivanja zemljišnih knjiga i katastra, Ministarstvo pravosuđa priređuje radionicu o menadžmentu, razvoju ljudskih resursa i procedurama nadzora i procjene. Cilj trodnevne radionice koja počinje u utorak je priprema za uvođenje novog sustava registracije nekretnina u Hrvatskoj. (9,00 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Iako je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja koje imaju povoljne prirodne uvjete te dugu tradiciju uzgajanja vinove loze i proizvodnje vina, još uvijek se točno ne zna kolike su stvarne površine pod vinovom lozom. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku današnje površine pod vinogradima iznose 58.000 hektara, a godišnja proizvodnja grožđa kreće se na razini od 300.000 do 350.000 tona, odnosno oko 2 milijuna hektolitara vina. U Hrvatskom zavodu za vinogradarstvo i vinarstvo evidentirano je 13.627 proizvođača grožđa i vina, od čega 424 proizvođača vina s kontroliranim zemljopisnim podrijetlom. Prema podacima iz Upisnika proizvođača grožđa, vina i voćnih vina, ukupne površine vinograda u Hrvatskoj iznose 13.373 hektara s godišnjom proizvodnjom od 1,3 milijuna hektolitara vina.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙