FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠKARE OŽBOLT: REFORMIRANO PRAVOSUĐE DO 2006.

ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt ustvrdila je u utorak da će suradnja s Haagom, kao najvećaobveza njenog ministarstva za priključenje Europskoj uniji, biti"odrađena vrlo brzo", dok će najvažniji djelovi pravosudnih reformizavršiti do 2006.
ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt ustvrdila je u utorak da će suradnja s Haagom, kao najveća obveza njenog ministarstva za priključenje Europskoj uniji, biti "odrađena vrlo brzo", dok će najvažniji djelovi pravosudnih reformi završiti do 2006.

Suradnja s Haagom, koja je uz reformu pravosuđa ključna za približavanje Europskoj uniji, bit će odrađena vrlo brzo i više se nećemo morati toliko baviti tim pitanjem, kazala je ministrica pravosuđa na otvaranju radionice o reformi pravosuđa, koju je u Zagrebu organiziralo njeno Ministarstvo i hrvatski ured Svjetske banke.

Dodala je da bi do 2006., kada će završiti najveći dio reformi, Hrvatska trebala imati suvremenije i učinkovitije pravosuđe.

Podsjetila je da je reforma usmjerena na smanjenje broja neriješenih sudskih predmeta, ubrzavanje postupaka, pronalaženje alternativnih načina rješavanja sporova, stručno usavršavanje i sređivanje zemljišnih knjiga.

Direktor Svjetske banke za Bugarsku, Hrvatsku i Rumunjsku Anand K. Seth pozdravio je dosadašnje hrvatske napore u modernizaciji pravosuđa, dodajući da Svjetska banka, uz financijsku pomoć, nastoji pružiti i svoja iskustva provedbe reformi u drugim zemljama.

Radionica "Pravosudna reforma u Hrvatskoj - osnova gospodarskog rasta i europskih integracija" okupila je predstavnike vlasti, pravosudne dužnosnike, stručnjake i poslovne ljude te predstavnike međunarodne zajednice i akademskih ustanova.

Glavne teme radionice su racionalizacija sustava sudova, ubrzanje postupaka i smanjenje broja zaostalih predmeta, kao i jačanje provedbe presuda, ugovora i imovinskih prava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙