FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski Izviđački zrakoplov potjerao gusare

PARIZ, 13. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Izviđački zrakoplov francuskemornarice potjerao je naoružane gusare koji su se u nedjelju okomilina jednu jahtu i jedan trgovački brod u Adenskom zaljevu, objavilo jeZapovjedništvo pomorske zone Indijskog oceana u priopćenju objavljenomu ponedjeljak u Parizu.
PARIZ, 13. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Izviđački zrakoplov francuske mornarice potjerao je naoružane gusare koji su se u nedjelju okomili na jednu jahtu i jedan trgovački brod u Adenskom zaljevu, objavilo je Zapovjedništvo pomorske zone Indijskog oceana u priopćenju objavljenom u ponedjeljak u Parizu.

Avion mornarice koji je patrolirao u Adenskom zaljevu (na jugu Crvenog mora) u sklopu misija koalicije protiv terorizma (Enduring Freedom), u bijeg je natjerao skupinu pirata koji su se nalazili na dva plovila.

Pirati su pucali i smjeru jahte "Lili Marlen" i pripremali su se napasti "Panormos Pride", trgovački brod koji je plovio u blizini, precizira se u priopćenju.

Nakon što je ulovio poziv u pomoć kojeg je uputio kapetan jahte, zrakoplov se uputio na mjesto zbivanja.

"Upotreba tog zrakoplova u suradnji s drugom jedinicom koalicije je omogućilo brzu intervenciju u području gdje je gusarstvo stvarnost", naglašava se u priopćenju.

Poziv za pomoć primila je i njemačka fregata "Mecklenburg-Vorpommern", koja je odmah uputila svoj helikopter na mjesto incidenta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙