FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 20. studenog 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 20. studenog 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

SPLIT - Premijer Ivo Sanader danas je na području Stupa kod Splita svečano pustio u rad kanalizacijski sustav Split - Solin, u sklopu integralnog projekta zaštite Kaštelanskog zaljeva. Predsjednik Upravnog vijeća Agencije Eko-Kaštelanski zaljev Vladimir Andročec istaknuo je kako je to trenutačno najveći ekološki projekt na Sredozemlju, a kanalizacijski sustav Split - Solin, u koji je uloženo 55 milijuna eura, jedan je od najvećih na Jadranu. Puštanjem u rad kanalizacijskog sustava Split - Solin od otpadnih će voda konačno u cijelosti biti očišćeni Kaštelanski zaljev, istočni dio Splita i grad Solin.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić izjavio je danas kako smatra da ga je ministar obrane Berislav Rončević trebao kao vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga izvijestiti o Memorandumu o suradnji Hrvatske vojske i Vojske SAD-a koji je potpisan u srpnju ove godine. "Po novoj zakonskoj regulativi ministar obrane uključen je u zapovjedni lanac i ako je netko trebao vrhovnog zapovjednika izvijestiti o tome, to je ministar", rekao je Mesić komentirajući izjavu ministra Rončevića da to nije trebao učiniti on, već je tu mogućnost imao načelnik Glavnog stožera. "Memorandum je potpisan, i ako pregovore vodi netko iz vojske, onda sam ja morao biti informiran, i to je sve", rekao je Mesić nakon što je danas primio u Uredu predsjednika skupinu građana.

ERNESTINOVO - Komemorativnim skupom ispred spomen-obilježja žrtvama masovne grobnice u ernestinovačkom parku danas je obilježena 13. godišnjica progonstva i stradanja Ernestinovčana. Na današnji dan prije trinaest godina u obrani sela, nedaleko od Osijeka, iz kojega su se morali povući pred nadmoćnijim srpskim neprijateljem, poginulo je 40 hrvatskih branitelja i civila. Kao nestali još uvijek se vodi šest Ernestinovčana. Iz masovne grobnice ekshumirano je i identificirano 12 hrvatskih branitelja i civila, a prošle godine, također na godišnjicu stradanja, otkriveno je spomen-obilježje koje je podiglo Ministarstvo hrvatskih branitelja i mjesni odbor Ernestinovo.

DUBROVNIK - Dubrovački gradski vijećnici na današnjoj sjednici donijeli su odluku o osnivanju javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovnika. Gradonačelnica Dubravka Šuica rekla je da je riječ o ustanovi koja će upravljati zaštićenim prirodnim vrijednostima u smislu cjelovitog očuvanja prirode. Do ove godine na dubrovačkom području proglašeno je dvanaest zaštićenih prirodnih područja, koja ukupno zauzimaju pola gradskog prostora. Nova javna ustanova obavljat će djelatnosti zaštite, održavanja i promicanja zaštićenih područja i drugih prirodnih vrijednosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙