FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GLAZBENI GUSAR SE POMIRIO S INDUSTRIJOM

LOS ANGELES, 4. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Shawn Fanning (24), osnivačNapstera i pionir glazbenog gusarstva putem interneta, zakopat ćeratnu sjekiru s glazbenom industrijom nakon što u ponedjeljak aktivirakomercijalni sustav zaštite autorskih prava glazbenika na internetu.
LOS ANGELES, 4. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Shawn Fanning (24), osnivač Napstera i pionir glazbenog gusarstva putem interneta, zakopat će ratnu sjekiru s glazbenom industrijom nakon što u ponedjeljak aktivira komercijalni sustav zaštite autorskih prava glazbenika na internetu.

Fanning, 'zločesto dijete' on-line glazbe, kojega je sud osudio jer je uveo sustav koji olakšava razmjenu zaštićene glazbe na internetu, pokreće novi sustav pod nazivom Snocap, čiji je cilj pronaći pjesme koje se nezakonito razmjenjuju na mreži, a za njih postoje autorska prava.

Osobe kojima Snocap uđe u trag morat će platiti žele li čuti svoju omiljenu pjesmu, u protivnom im prijeti sudski progon.

Velika diskografska kuća Universal Music Group (UMG) već je potpisala ugovor o primjeni Snocapa u objavljivanju svog glazbenog opusa u cijelosti na internetu, priopćio je direktor tvrtke Larry Kenswil.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙