FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Hays pozvao na jačanje uloge općina u BiH

MOSTAR, 13. prosinca 2004. (Hina) - Glavni zamjenik Visokogpredstavnika međunarodne zajednice u BiH Donald Hays pozvao je najačanje uloge općina rekavši da je to dio priprema za ulazak Bosne iHercegovine u euroatlantske strukture. Hays se u ponedjeljak u Mostarusastao s načelnicima općina iz Hercegovine, iz oba entiteta, koji suna te dužnosti na nedavnim lokalnim izborima, prvi puta nakon rata,izabrani izravnim glasovanjem.
MOSTAR, 13. prosinca 2004. (Hina) - Glavni zamjenik Visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Donald Hays pozvao je na jačanje uloge općina rekavši da je to dio priprema za ulazak Bosne i Hercegovine u euroatlantske strukture. Hays se u ponedjeljak u Mostaru sastao s načelnicima općina iz Hercegovine, iz oba entiteta, koji su na te dužnosti na nedavnim lokalnim izborima, prvi puta nakon rata, izabrani izravnim glasovanjem.

"Izravan izbor načelnika općina je prekid sa socijalističkom prošlošću u kojoj su političke stranke određivale tko će biti načelnik općine", rekao je Hays.

Po njegovim riječima izravni izbor općinskih načelnika u BiH je "tiha revolucija" koja može donijeti istinsku korist građanima diljem BiH, odnosno kojom se može mijenjati mentalitet u BiH. Naglasivši da je promjena mentaliteta u BiH vrlo složen proces, Hays je rekao da će bit teško to postići, jer je nakon socijalističkog uslijedio nacionalistički mentalitet, a zatim i daytonski. Hays je istaknuo kako svi poticaji za promjene u BiH trebaju dolaziti od građana BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙