FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Banja Luka: Spajanje entitetskih carinskih uprava

BANJA LUKA, 3. prosinca 2004. (Hina) - Uprava za indirektnooporezivanje Bosne i Hercegovine do konca godine ukinut će 19dosadašnjih carinskih ispostava koje će zamijeniti regionalni centriove Uprave u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banjoj Luci, izjavio jedirektor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Kemal Čauševićbanjalučkim Nezavisnim novinama od petka.
BANJA LUKA, 3. prosinca 2004. (Hina) - Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine do konca godine ukinut će 19 dosadašnjih carinskih ispostava koje će zamijeniti regionalni centri ove Uprave u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banjoj Luci, izjavio je direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Kemal Čaušević banjalučkim Nezavisnim novinama od petka.

Dosadašnji broj od 2.244 djelatnika koji su bili raspoređeni u carinskim upravama entiteta Federacije BiH i Republike Srpske biti će sveden na 1300, a od 3. siječnja naredne godine počinje prikupljanje prihoda na jedinstveni račun Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

"Planirali smo posao spajanja dvije dosadašnje entitetske carinske uprave završiti za dvije godine, odnosno 18 mjeseci, a mi smo to uspjeli za 11 mjeseci. Danas praktično ne funkcioniraju dvije carinske uprave. One su potpuno ujedinjene u Upravu za indirektno oporezivanje BiH", rekao je Kemal Čaušević.

Do sada je u BiH "ugašeno" 27 carinskih ispostava jer je nakon obavljenih analiza utvrđeno da su obavljale svega osam posto ukupnih carinskih poslova.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH nastavit će analizirati rad preostalih 30 carinskih ispostava i one koje ne budu imale dovoljno posla bit će ukinute, rekao je Čaušević.

Osim Uprave za indirektno oporezivanje BiH, u Bosni i Hercegovini jedinstveno funkcionira Državna granična služba (DGS), što je zapravo pogranična policija. Osim ovih, u BiH funkcioniraju i Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajna služba (OBS).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙