FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija i Pakistan dogovaraju zajedničku borbu protiv droge

NEW DELHI, 13. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Indija i Pakistanpokrenuli su u ponedjeljak dvodnevne razgovore s ciljem zaustavljanjakrijumčarenja droge, samo tjedan dana nakon što se dvije strane nisuuspjele dogovoriti o autobusnom prometu kroz podijeljeni Kašmir.
NEW DELHI, 13. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Indija i Pakistan pokrenuli su u ponedjeljak dvodnevne razgovore s ciljem zaustavljanja krijumčarenja droge, samo tjedan dana nakon što se dvije strane nisu uspjele dogovoriti o autobusnom prometu kroz podijeljeni Kašmir.

Dvije zemlje bi mogle razmjenjivati obavještajne informacije i pravnu pomoć u borbi protiv krijumčarenja droge, rekli su dužnosnici.

"Moramo zajedno voditi rat protiv droge", rekao je čelnik pakistanskih snaga za borbu protiv droge Nadeem Ahmed u izjavi za indijsku novinsku agenciju. Dodao je da je to zajednička borba koja nema granice.

Ahmed vodi pakistansku petočlanu skupinu na pregovorima, a Indiju vodi šef ureda za kontrolu narkotika Swaraj Puri.

Jedan indijski dužnosnik je rekao da se obje zemlje koriste kao putevi tranzita heroina iz Afganistana. Otkad je svrgnut talibanski režim 2001. afganistanska trgovina opijumom je procvjetala i procjenjuje se da je ove godine donijela 2,8 milijardi dolara, 500 milijuna dolara više u usporedbi s 2003.

"Afganistan je zajednički problem Indije i Pakistana. Ovi razgovori su usmjereni ka poboljšanju koordinacije", rekao je dužnosnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙