FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKI BOŽIĆNI KONCERT U BEČU

BEČ, 13. prosinca 2004. (Hina) - Akademski zbor Palma BSI iz Zagreba iHrvatsko-akademski zbor u Beču održali su u nedjelju navečer u bečkojVotiv crkvi zajednički božićni koncert.
BEČ, 13. prosinca 2004. (Hina) - Akademski zbor Palma BSI iz Zagreba i Hrvatsko-akademski zbor u Beču održali su u nedjelju navečer u bečkoj Votiv crkvi zajednički božićni koncert.

Pod ravnanjem Tvrtka Gojmerca izvedena su djela Johanna Sebastiana Bacha, Franza Schuberta, Sergeja Rahmanjinova, Ferenca Liszta, Anđelka Klobučara, Mate Lešćana, Borisa Papandopula, Tomislava Uhlika, Adama Wadea i Georgea Friedricha Haendla.

U prigodnom slovu predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Austriji Branislava Zaradić istaknula je da je taj tradicionalni koncert u predbožićno vrijeme "kruna kulturnih zbivanja Hrvata u Beču i izraz njihove povezanosti".

Bečka publika pozdravila je izvođače dugotrajnim pljeskom. Božićni koncert održan je pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH u Austriji, a u organizaciji Hrvatskog kolegija u Beču i ogranka Matice hrvatske i Austrijsko-hrvatskog društva u Beču.

Uz mnoštvo Hrvata i Austrijanaca bili su mu nazočni i pomoćnik ministra vanjskih poslova Dražen Siriščević, veleposlanici RH u Austriji Zoran Jašić i Slovačkoj Andrea Gustović Ercegović.

Nakon Beča zajednički božićni koncert Akademski zbor Palma iz Zagreba i Hrvatsko-akademski zbor iz Beča održat će isti koncert 19. prosinca u zagrebačkoj bazilici Srca Isusova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙