FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Caritasova akcija za pomoć siromašnima "Za 1000 radosti"

ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski Caritas izvijestio je danasda su se njegovoj humanitarnoj akciji "Za 1000 radosti" pridružili i"Apostoli mira" koji će sutra održati koncert u kazalištu "Gavella",te Hrvatske šume koje će u subotu na središnjem zagrebačkom trguprodavati božićna drvca.
ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski Caritas izvijestio je danas da su se njegovoj humanitarnoj akciji "Za 1000 radosti" pridružili i "Apostoli mira" koji će sutra održati koncert u kazalištu "Gavella", te Hrvatske šume koje će u subotu na središnjem zagrebačkom trgu prodavati božićna drvca.

Prikupljeni novac s oba događaja bit će namijenjen najsiromašnijim građanima, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

"Apostoli mira" su glazbena grupa iz Mađareva kod Novoga Marofa, članica katoličke marijanske Udruge Vojske bezgrešne. Pater Zdravko Tuba pozvao je građane da svojim dolaskom na koncert pomognu siromašnim sugrađanima.

Potaknuti prošlogodišnjom uspješnom prodajom božićnih drvaca s busenom po pristupačnim cijenama Hrvatske šume će i ove subote od 10 sati na Trgu bana Jelačića prodavati 550 božićnih drvaca kako bi na taj način pomogli siromašnima, rekao je pomoćnik direktora Hrvatskih šuma Božidar Longin.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa Ivan Milovčić pozvao je građane da se uključe u akciju "Za 1000 radosti" i u ovo božićno vrijeme pomognu. "Tom akcijom želimo u čovjeku probuditi osjećaj da na Božji dar uzvrate darivanjem", rekao je ravnatelj Hrvatskog Caritasa.

Akcija će trajati do Sveta tri kralja.

Građani se u akciju mogu uključiti kupnjom 3D kartice Hrvatskog Caritasa po cijeni od osam kuna u svim prodavaonicama Tiska i na Ininim benzinskim crpkama. U svim poslovnicama Privredne banke Zagreb građani će moći na već ispisanim uplatnicama samo upisati iznos koji žele uplatiti za akciju "Za 1000 radosti", rekao je voditelj akcije Boris Peterlin.

I ove godine Hrvatski Caritas namjerava akcijom prikupiti oko dva i pol milijuna kuna i pomoći oko tisuću najsiromašnijih obitelji, rekao je Peterlin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙