FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinje Caritasova akcija "Za 1000 radosti"

ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Pomoćni biskup zagrebački ipredsjednik Hrvatskoga Caritasa msgr. Josip Mrzljak pozvao je danas natiskovnoj konferenciji u Tajništvu Hrvatske biskupske konferencije uZagrebu ljude dobre volje da se kupovinom trodimenzionalnih darovnihkartica (3D kartica) uključe u Caritasovu humanitarnu akciju "Za 1000radosti".
ZAGREB, 29. studenog 2004. (Hina) - Pomoćni biskup zagrebački i predsjednik Hrvatskoga Caritasa msgr. Josip Mrzljak pozvao je danas na tiskovnoj konferenciji u Tajništvu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu ljude dobre volje da se kupovinom trodimenzionalnih darovnih kartica (3D kartica) uključe u Caritasovu humanitarnu akciju "Za 1000 radosti".

Ovogodišnja se akcija održava pod geslom "Otkrijte novu dimenziju darivanja", napomenuo je Mrzljak i dodao kako se akcijom prikuplja pomoć za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj.

"Ove smo godine ponudili građanima da dio novca koji su namijenili za kupovinu darova iskoriste u trećoj dimenziji darivanja", istaknuo je voditelj Caritasovih posebnih projekata Boris Petrlin, pojasnivši kako treća dimenzija darivanja podsjeća i osobu koja daruje kao i osobu koja dar prima na postojanje osoba kojima je potrebna naša pažnja i ljubav.

Kupovinom trodimenzionalnih darovnih kartica koje sadrže 18 božićnih motiva svatko se može uključiti u našu akciju, napomenuo je i dodao kako su darovi kroz tzv. 3D naočale vidljivi i u trećoj dimenziji.

Kartice i naočale će se moći kupiti za osam kuna na kioscima Tiska i prodajnim mjestima Hrvatskoga Caritasa, a tvrtke se u akciju mogu uključiti doncijama novca, robe ili pak uslugama, rekao je.

U sklopu ovogodišnje akcije u Dramskom kazalištu Gavela 9. prosinca glazbena skupina "Apostoli mira" održat će dobrotvorni koncert s kojeg će prihod od ulaznica ići Caritasu.

U suradnji s Hrvatskim šumama 11. prosinca će se na Trgu bana Jelačića prigodno prodavati božićna drvca s buseniom, a sav prihod od te prodaje također je namijenjen korisnicima Hrvatskoga Caritasa.

O prošlogodišnjoj akciji govorio je ravnatelj Hrvatskoga Caritasa Ivan Milovčić, istaknuvši kako je prošle godine prikupljeno 2.600.000 kuna koje su preko mreže biskupijskih i župnih Caritasa dostavljene u 1126 najsiromašnijih obitelji u Hrvatskoj.

(Hina) xmk ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙