FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 12. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 12. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Željko Stipić izabran je za novog predsjednika Hrvatskog školskog sindikata Preporod, na sinoćnjoj izvanrednoj izbornoj skupštini tog sindikata, priopćeno je danas iz Hrvatskog školskog sindikata Preporod. Sindikat Preporod ostao je bez predsjednika nakon ostavke Vinka Filipovića. Za mjesto predsjednika Hrvatskog školskog sindikata Preporod natjecalo se pet predsjedničkih kandidata. Željko Stipić profesor je hrvatskog jezika u Srednjoj školi Vrbovec, dugogodišnji predsjednik Glavnog vijeća Preporoda i obnašatelj dužnosti predsjednika Saveza školskih sindikata.

ZAGREB - Institut za visokoškolsko obrazovanje šangajskoga Sveučilišta objavio je rezultate istraživanja kvalitete svjetskih sveučilišta te popis s 500 najboljih sveučilišta na svijetu, među kojima nema nijednog hrvatskog. Komentirajući činjenicu da među najboljim svjetskim sveučilištima nema nijednog hrvatskog, ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragutin Primorac izjavio je da je žalostan zbog toga i zbog stanja na sveučilištu koje je zatekao dolaskom na dužnost ministra. Rekao je kako u svojem mandatu želi promijeniti to stanje i naše sveučilište vratiti uz bok sveučilištima Europe i svijeta. Po objavljenom popisu, najbolja dva sveučilišta su američki Harvard i Stanford, a na trećem je mjestu britanski Cambridge.

ĐURĐEVAC - U prometnoj nesreći na ulaznoj cesti u Đurđevac, sinoć oko 21,50 sati, poginuo je Željko Piškor (31) iz Virja, izvijestila je jutros Koprivničko-križevačka policijska uprava. Vozeći osobni automobil, ford escort, koprivničkih registracijskih oznaka, iz smjera Kladara prema đurđevačkoj Ulici 1. svibnja, Piškor je u zavoju izgubio nadzor nad automobilom koji je sletio na travnjak te udario u metalni stup ulične rasvjete. Od siline udara i zadobivenih ozljeda vozač je poginuo na mjestu nesreće, priopćila je policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙