FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa: jaslice su dio naše kulture

RIM, 12. prosinca 2004. (Hina/AR) - Ivan Pavao Drugi je tijekomnedjeljnog angelusa, obraćajući se sa svoga prozora na Trgu svetogPetra, istaknuo kako su jaslice dio naše kulture čime je odgovorio napolemike koje su proteklih dana otvorene u Italiji glede održavanjanekih Božićnih običaja u školama.
RIM, 12. prosinca 2004. (Hina/AR) - Ivan Pavao Drugi je tijekom nedjeljnog angelusa, obraćajući se sa svoga prozora na Trgu svetog Petra, istaknuo kako su jaslice dio naše kulture čime je odgovorio na polemike koje su proteklih dana otvorene u Italiji glede održavanja nekih Božićnih običaja u školama.

U Italiji su neki nastavnici i direktori škola predložili da se u razredima ne postavljaju jaslice kako se ne bi vrijeđalo djecu drugih vjera, budući da u zemlji ima sve više djece muslimana i drugih vjerskih skupina.

"Jaslice su element naše kulture i umjetnosti, ali prije svega su znak vjere u Boga koji je došao u Betlehem da živi s nama", rekao je danas Papa, koji je blagoslovio, po tradiciji, male kipove Isuseka koje su na Trg svetog Petra donijela djeca da bi ih zatim postavila u jaslice koje su načinili u svojim domovima, školama i župama.

"Male ili velike, jednostavne ili obrađene, jaslice predstavljaju obiteljski i vidljivi izraz Božića", rekao je Papa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙